"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 307 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 5/10/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Благословиха Сидеров и Шопов в Рилския манастир


Кандидат-президентската двойка на националистите Волен Сидеров и Павел Шопов, получи вчера благословия от игумена на Рилския манастир дядо Евлогий. Той показа специално за тях мощехранилницата, в която се съхраняват мощите на Св. Йоан Рилски и други светци.
Лидерът на АТАКА проведе едночасов разговор с дядо Евлогий, на който бяха обсъдени незаконните обекти, построени върху имоти на манастира и пречките, които ръководството му среща при възстановяване на законните си земи.
Стотици симпатизанти посрещнаха Сидеров и Шопов в Сандански и Петрич. Пред привържениците на АТАКА Волен Сидеров заяви, че вредното влияние на македонизма и ДПС трябва да бъде пресечено в този специфичен район на България.    

 У нас
· Прокуратурата проверява за още злоупотреби с парите за бедствията
· Ники Пилето пак на съд за контрабанда за 3,5 млн. долара

По света
· Русия: Разширяването на НАТО е инерция от миналото
· Сърбия призна за замърсяването на Дунав

Коментари
· Народен парламентарен съд заклейми хумора и шегата

Икономика
· Хлябът поскъпва в цялата страна
Васка Николова, инвалид I група: Дайте работа на инвалидите, не подаяния за придружител
Нас, хората с колички, ни прехвърлят от чиновник на чиновник

- Г-жо Николова, вие сте осиновено дете, когато научихте, истината промени ли ви?
- За мен майка и баща са тези, които са ме отгледали, биологическите си родители смятам за леля и вуйчо. Братята и сестрите си ги имам за братовчеди. Бях 9-годишна, когато с братовчед ми слязохме до центъра на Кнежа да купуваме мляко една сутрин. Докато чакахме каруците да дойдат от ТКЗС-то, някакъв старец ме попита чие дете съм. Казах името на майка, но на него това нищо не му говореше. Споменах името на дядо и той ми рече: "Ти не си на тази жена, а си на онази." Реагирах на момента: "Слушай старец, засрами се, аз най-добре зная коя е майка ми." Той се завъртя и изчезна, може би го хвана и срам от хората. Никога не съм се сърдела на мама и татко, те и детето ми гледаха, докато беше живо.