"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 321 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 23/10/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

БАЛОТАЖ! АТАКА - ВТОРА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА


АТАКА вече е втора политическа сила, показаха изследванията на различни социологически агенции снощи. За двойката на националистите Волен Сидеров и Павел Шопов са гласували над 1 700 000 българи, твърдят социолозите.
Сигурен балотаж между настоящия президент Георги Първанов и лидера на АТАКА Волен Сидеров предстои следващата седмица, сочат изборните резултати от първия тур на изборите за държавен глава. От АТАКА отново призоваха Георги Първанов да се яви на дебат срещу Сидеров преди втория тур.
Според агенция Скала, гласовете за Първанов са 60,9 на сто, за Волен Сидеров - 22,2 на сто за Неделчо Беронов - 11,8 на сто.У нас
· Волен Сидеров: Вече работим за следващия тур, очакваме подкрепа от всички
· Изборният туризъм взе 4 човешки жертви

По света
· US-дипломат: САЩ се държаха глупаво в Ирак
· Меркел: Затварянето на атомните централи бе грешка

Коментари
· Облъчват ни с надута, скучна и тъпа агитация

Икономика
· Управляващите мамят с данък печалба
Бившият главен прокурор Иван Татарчев: Управляващите превръщат България в чужда колония
Политическият елит у нас страда от остра липса на морал

- Господин Татарчев, в един предварителен разговор с Вас изразихте възмущението си, че някои си позволяват да спекулират с името на покойния Методи Димов и неговата книга "Габеро". Споменахте името на президента Георги Първанов. Бихте ли изяснили случая?
- Методи Димов бе голям български патриот. Роден е в Битоля и в тази книга описва нерадостния живот на българите в Македония, която бе в рамките на тогавашна Югославия. Книгата е не толкова политическа, колкото биографична.
- Президентът Първанов, с агентурен псевдоним "Гоце" в бившата Държавна сигурност твърди, че консултирал Методи Димов във връзка с книгата.
- Това е нечиста инсинуация. Такава "консултация" не би била възможна, защото книгата е издадена през 1990 г. извън България, а Методи живееше в Белгия. ДС беше институт. На нея не й трябваха консултанти, а доносници, които имаха агентурни имена. Методи Димов беше мой близък приятел, аз се гордея с това и не мога да позволя да се спекулира с името му.