"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 324 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 26/10/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Волен Сидеров пред "Ройтерс": Очаквам подкрепа от избирателите на Беронов и Марков


Надявам се да получа подкрепата на хората, които гласуваха на първи тур за Неделчо Беронов и Георги Марков, заяви в интервю пред "Ройтерс" лидерът на АТАКА Волен Сидеров. Разчитам на самите хора, защото те не са автоматично подчинени на лидерите си, казва той.
Подкрепиха ме различни прослойки хора - сред тях има лекари, учители, студенти. Аз обвиних Първанов, че не застана срещу нито една сделка, която ограбва българския народ, заявява националистът. Голяма част от гласовете за Първанов бяха предизборен туризъм. Както и преди докарваха хора от Турция с автобуси, платени от ДПС, добавя националистът. Според  него Първанов подкрепя във всичко ДПС и не прави нищо срещу радикалната ислямизация в България. В областта на външната политика Сидеров се обявява за равноправни отношения с държавите от ЕС и САЩ, а също и за нормални и неполитизирани отношения с Русия. У нас
· Кметицата на Смолян плаши симпатизантите на АТАКА
· Разнобой сред десните заради Първанов

По света
· Над два милиона въпроса зададоха руснаците на Путин
· Жени ще представляват България и Румъния в Еврокомисията

Коментари
· Волен Сидеров пред Ройтерс: Преди защитавах турците от ДС, сега от ДПС

Икономика
· Нови наказания за калпави доктори
Илия Илиевски: Обвинявам Първанов в предателство на българските национали интереси
Управляващите пречат на 100 хиляди македонци да получат гражданство

- Г-н Илиевски, мислите ли че е имало някакъв проблем с гласуването на изборите за български президент в Македония? Дали българите там могат свободно да дадат вота си?
- В изборния ден бях тук и не съм запознат. Но Македония е същата страна като България - сталинистка и тоталитарна държава. И там, както и тук, управляващата върхушка е сложила ръка на всички средства за масова информация, няма свобода на словото, също като в България. Заради това хората там са много малко информирани за платформите и същността на кандидатите за президент и вицепрезидент на България. Фактически антибългарите водят политиката на Македония в момента.