"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 326 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 30/10/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Волен Сидеров: АТАКА се утвърди като единствена опозиция


АТАКА се утвърди като основна и единствена алтернатива на сегашната корумпирана власт. Това стана ясно от вота на българите и въпреки всички масирани опити за принизяване значението на партия АТАКА, тя застава трайно и е незаобиколим фактор в политиката на България. Това заяви на пресконференцията в нощта на изборите лидерът на партия АТАКА Волен Сидеров. Отсега нататък правителство и парламентарно мнозинство не могат да се направят без АТАКА. Ние продължаваме нашата битка за разобличаване на мафиотизираното управление, против дебългаризацията, против геноцида срещу българския народ и се радваме, че българите се събуждат и подкрепата е нараснала толкова много, допълни водачът на националистите в България.У нас
· ДПС агитира за Първанов с листовки на турски
· Първанов - президент само на една трета от българите

По света
· Младежи запалиха жена в автобус в Марсилия
· Слаба активност на референдума за конституция в Сърбия

Коментари
· Георги Първанов и антуражът му изкористиха президентските избори

Икономика
· Намаляват болничните легла и парите за здраве
· Пускат на пазара нов лек срещу инфаркт и гръдна жаба
Историкът Никола Алтънков: Вярвам в политическото бъдеще на патриотизма
Националистите не са фашисти, а носители на народните добродетели

- Г-н Алтънков, в последната си книга "Нарекоха ги фашисти" вие обяснявате, че младежките националистически движения от 30-те години неоснователно са били обявявани за фашистки. Днес патриотичните организации като АТАКА отново са наречени фашистки. На какво се дължи тази политическа "приемственост"?
- Национализмът възбужда врагове. Те са дежурните рушители на държавността, семейството, народа.
- Кои са те?
- Хора, които търсят и намират основа за своите лични интереси в разрушаването и унищожаването на основните добродетели на една нация - патриотизъм, национализъм, солидарност, консерватизъм; привързаност към език, вяра и традиции. Националистът поначало е консерватор. Той е за запазване, не за рушене, а за градеж. Националистът иска това, което е позитивно, наложило се е в живота на обществото, да бъде утвърдено, окуражавано. Срещу него се обявяват всички, които имат интерес от обратното - обществото да бъде атомизирано, индивидът да бъде поставен в състояние на безпътица, да се разруши държавността, устоите на обществото и нацията. Опонентите на национализма преди 9 септември 1944 г.