"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 329 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 1/11/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Колко ни струва президентът


Колко ни струва президентът? Отговорът се оказа простичък - много, твърде много на фона на всеобщата беднотия в страната. Според запознати сумата, похарчена само за кампанията на Георги Първанов е над 50 млн. лева. Огромната част от нея е отишла за купуване на кандидати, които да участват във вота, за да отвлекат гласове от АТАКА и от десния електорат на Неделчо Беронов. Те обикновено се дават на четири очи и надали ще станат някога известни на широката публика. Едва една десета от тях може да се проследи официално. И тъй като конкретните числа говорят повече дори и от най-силните думи, екип на вестник "Атака" реши да изчисли цената на вота.У нас
· Батков - “генерален спонсор” на трима кандидати
· Съдът не регистрира омо "илинден" заради формалности

По света
· Британски депутати искат разследване на войната в Ирак
· Русия прави газов ОПЕК

Коментари
· Еврото убива бавно половин Европа

Икономика
· Кабинетът обрече болните от рак с бюджет наполовина
· Правителството харизва 49% от АЕЦ "Белене" на чужденци
Доц. д-р Христо Деянов: Здравната каса се държи като търговска банка
Сметната палата и данъчните да разследват къде са потънали парите ни

- Доц. Деянов, като председател на гражданска организация как ще коментирате президентските избори и резултатите на АТАКА?
- Резултатът на АТАКА и лично на Волен Сидеров е много голям успех. Той взе 3 пъти повече от всички десни формации. С това разби първия мит, че гласувалите за АТАКА са хора извън борда, лузъри, лумпени, както ги наричаха управляващите. Напротив. Тези около 650 хил. са гражданите с най-будната съвест в България. Това е вот срещу корумпираната политическа олигархия и мафия, която вече 16-17 години си сменя цвета, но не и нрава. По времето на всяко управление -социалисти, демократи, либерали и преди всичко на управлението с двата мандата на ДПС, се извършиха крупни корупционни практики и ограбвания на постиженията на българите през тези десетилетия. Като резултат в момента над 1 млн. граждани от третата възраст преживяват с 80 до 120 лв. месечно, което значи, че имат 25 пъти по-ниски доходи от хората на тяхната възраст в европейските страни. Искам да свържа извода с мита в публичното пространство, че АТАКА и Волен Сидеров са против ЕС.