"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 341 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 13/11/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

АТАКА: Ислямизацията в България се върши явно


Изобщо не мисля, че  ислямизацията в България е тайна, тя се върши явно. Това заяви вчера лидерът на АТАКА в Петрич Огнян Тетимов, по повод информацията за среща между турския сепаратист Мендерес Кунгюн и лидерът на незаконната организация ОМО "Илинден-Пирин",  Стойко Стойков.
Това се вижда с просто око - на изборите видяхме какво могат да направят гласоподавателите, когато се мобилизират, особено в нашия регион, допълни активистът на АТАКА.  Той бе категоричен, че негласуването на българите на следващите избори, може да се окаже фатално.У нас
· ЕК пак ни натиска за корупцията и престъпността, Петков отрича
· Сектата, действаща в Симитли, се готви да завладее Европа

По света
· Рейтингът на Буш рекордно нисък
· Израел и САЩ отвориха общ фронт срещу Иран

Коментари
· Иракското поражение на българските "републиканци"

Икономика
· EVN връща по 5,70 лв. за надписани сметки
Университетският преподавател Валентин Вацев: Българският преход се превърна в трета национална катастрофа
Политическият елит у нас е олигархичен, компрадорски и антинационален

- Господин Вацев, преди няколко дни се навършиха 17 години от промяната на 10 ноември 1989 г. Как ви се вижда страната днес?
- Това е третата национална катастрофа на България. Тя започна в края на 20-ти век и сега живеем в руините от тази катастрофа. В икономическо, политическо и културно отношение страната се върна десетилетия назад. На 10 ноември бе извършена неотроцкистка революция и вместо една друга България, сега можем да предложим на децата си развалини.
- Не ви ли се струва, че причината е в сбъркания политико-икономически модел? Да скочим от едно тоталитарно в крайно либерално общество ...
- Би трябвало да избягваме понятието тоталитаризъм, което бе използвано с пропагандни цели. Теорията за тоталитаризма всъщност е едно от няколкото либерални учения. Отците на прехода у нас твърде често използваха това понятие, осъществявайки собственото си мечтано бъдеще.