"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 344 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 16/11/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

ПЪРВАНОВ поощри сепаратизма на де Грюн


Сдействията си президентът на България Георги Първанов поощрява сепаратистките идеи на Елс де Грюн за създаване на македонска етническа партия у нас. Това се прави от "благородните" подбуди да не бъдем обвинени от Брюксел в национализъм. В името на българското еврочленство правителството на Сергей Станишев повтаря грешките на кабинета Виденов, който през 1995 г. се отказа от българите в Гърция и нарече Западните покрайнини Източна Сърбия. Президентът упорито не се противопоставя на македонистките тежнения на социалистите в Скопие. И с това дава основание на недобронамерени към България политици да призовават към сепаратизъм. Преди седмица евродепутатката де Грюн поиска поправка в доклада на Джефри ван Орден, чрез която да се признае македонско малцинство у нас и правото му да създаде партия на етническа основа. Партия АТАКА изпрати протестно писмо до Борел и призова българските депутати да се обединят срещу грубата намеса във вътрешните работи на страната ни. У нас
· Депутатите харчат половин милион за нови БМВ-тa
· Съмишленичка на холандката се загрижи за "репресията" срещу ОМО "Илинден"

По света
· Буш направи най-кратката си визита в Москва
· Ал Джазира пусна нова телевизия на английски

Коментари
· Блъфът за "българската следа" в атентата срещу папата отново се пропука

Икономика
· 40% поскъпва природният газ
· Митничари ще тарашат за нелегални казани
Отец Боян Саръев: Враговете на България се обединяват и това е тревожно
Предателството на националните интереси у нас се е превърнало в държавна политика

- Отец Саръев, как ще коментирате искането на евродепутати от фракцията на "Зелените" в Европейския парламент, в мониторинговия доклад на Европейската комисия за България да бъде внесена поправка, съгласно която българските власти да гарантират, че повече няма да бъдат създавани пречки за регистрацията на политическа партия на етнически македонци?
- В България държавното управление е тотално сбъркано. Държавата ни се управлява от една антиконституционна, антибългарска партия, каквато е ДПС. Това се знае и от евродепутатите, и от целия свят. И след като има такъв прецедент, незаконно регистрирана партия да управлява държавата, защо да не се регистрират и всички останали незаконни антибългарски партии, които искат да работят срещу държавата.