"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 347 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 20/11/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Ислямист плаши с бомба АЕЦ, гари и медии, арестуват го в Шумен


Антимафиоти и полицаи от Шумен задържали 30-годишен мъж, автор на бомбената заплаха към БТА от миналата седмица, съобщиха вчера от МВР. В петък преди обед Й. И. се представил за член на организацията "Мюсюлмански братя" и заплашил сградата с бомба. Ченгетата установили, че за последните четири месеца мюсюлманинът набирал телефонните номера на общо пет институции от цялата страна, за да "предупреждава" за поставени взривни устройства. 30-годишният мъж използвал няколко фонокарти, като сменял и местата, откъдето е звънял на поредния обект, но избирал основно апарати на "Булфон" в центъра на Шумен.
Първата заплаха отправил към в. "Шуменска заря" на 2 август т. г. като се представил за член на ислямска екстремистка организация и заявил, че в сградата на редакцията има поставено взривно устройство.У нас
· Социолози потвърдиха, че АТАКА е втора политическа сила
· Сидеров: купонът на триадата в Боровец е апотеоз на лицемерието

По света
· Жив щит от палестинци провали израелска операция
· Втора среща Путин-Буш за последните четири дни

Коментари
· На тайна вечеря в Боровец поделиха еврофондовете

Икономика
· Премиерът излъга, че няма да има ценови шок
· Пари за пенсии няма да има до 2050 г.
Александър Томов, писател: Единствено АТАКА се противопостави на родната мафия
На десните лидери им липсва политически талант, не дарба за присвояване

- Г-н Томов, от години не сте в голямата политика. Като страничен наблюдател какво ви изненада в президентските избори?
- Това, че съм встрани от политиката, ми дава възможност да я анализирам хладнокръвно. Разместването на политическите пластове през последните години, според мен, е много важно, защото тъкмо то роди феномена АТАКА. Идеите й попаднаха в лоното на унизените и оскърбените. Това стана ясно на изборите за президент. Искам да кажа нещо важно: скоро прочетох една от книгите на Волен Сидеров, изненадан съм от пътя, който е извървял. Всеки, който подцени човек, способен на такива дълбоки анализи, ще сбърка. Това е единственият български политик, който е и мислител. Оттук му идва аурата на г-н Волен Сидеров. Няма нищо случайно. Наблюдавам влизането в АТАКА на толкова много унизени и оскърбени хора, виждам как приемат идеите и посланията й. Това не са само 600 000, които дадоха вота си за Сидеров на президентските избори. Сигурен съм, че голяма част от негласувалите, близо 60%, симпатизират на АТАКА.