"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 348 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 21/11/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

И ОЛИ РЕН ЗАЩИТИ ОМО “ИЛИНДЕН”


Говорителката на еврокомисаря по разширяването Оли Рен Кристина Наги вчера заяви пред БНР, че България трябва да се съобразява с решенията на Европейския съд, включително и по повод регистрацията на ОМО "Илинден" ПИРИН.
"Както и всички страни-членки, България трябва да се съобразява с решенията на Европейския съд", коментира Наги. Самият еврокомисар по разширяването по-рано отказа да коментира темата и препрати журналистите към говорителката си. След среща с македонския външен министър Антонио Милошовски, на Оли Рен бе зададен въпрос за писмото на Европейския свободен алианс, с което се протестира срещу отказа за регистрация на ОМО "Илинден". Рен само се ограничи да каже, че е получил това писмо и, "го е проучил внимателно".У нас
· Двор на православен храм превърнат в сушилня за тютюн
· Сметната палата иска достъп до банковите тайни на министри и депутати

По света
· Заложническа драма в училище в Германия
· Великобритания обяви война на нелегалните имигранти

Коментари
· Криворазбраната толерантност създава нация от комплексари

Икономика
· Глобиха EVN за надписан ток
· Кабинетът до последно ощетява общините
Павел Шопов, зам.-председател на ПГ АТАКА: Децата на България растат без ценностна основа
Сдружението на Абаджиев е опит да се спаси неспасяемата десница

- Г-н Шопов, на какво смятате, че се дължи все по-нарастващото напоследък насилие от страна на деца срещу техни връстници?
- Причините за насилието сред децата са комплексни. То най-вече е в резултат на общата криза в обществото. Тази криза е политическа, икономическа, идейна и културна, криза на ценностите и морала. Тя е също така и духовна криза и всичко идва от това, че в последните години е загубена базата, на която трябва да стои едно общество. Тази база е вярата във вездесъщата и неделима Света Троица. Т.е., основата на едно общество трябва да се постави чрез християнската вяра и вероучение. Ако това не е така, обществото изпада в криза. В резултат на неправилното възпитание децата стават агресивни. Не трябва да забравяме, че България има десетилетни традиции в преподаването на вероучение в българските училища, т.е. има модел, който просто трябва да се възстанови. Тук причините се основават в липсата на християнските устои, като норми за възпитание и поведение. В крайна сметка, проблемът е в това, че децата в България растат, превръщат се в зрели хора, неполучили ценностна основа.
Разбира се, една от основните причини децата да бъдат агресивни е в това, че средата около тях е агресивна. Това е в резултат на филмите, които гледат, защото те бълват насилие. Телевизиите показват грозни сцени, за които явно няма филтър, няма забрана. И какви искаме да бъдат децата, те са такива - правят това, което гледат, което чуват.