"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 355 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 28/11/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Станишев призна: АТАКА е втората политическа сила


На президентските избори АТАКА се легитимира като втора политическа сила, призна вчера соцлидерът Сергей Станишев на разширеното заседание на ВС на БСП. Премиерът заяви в доклада си, че основната заплаха за червените са Волен Сидеров и АТАКА и че се превръщат в "център на опозицията". Той прогнозира още, че на местните избори и изборите за евродепутати, АТАКА "ще се опита да овладее" голяма част от местата. АТАКА е партия, която не бива да се подценява, предупреди Станишев.У нас
· Борисов се подчини на Де Гроен, а не на съда
· Волен Сидеров: БСП се страхува за бъдещето си, затова сме заплаха

По света
· Прогнозират военен преврат в Турция
· Трибуналът в Хага лиши Шешел от правото на защита

Коментари
· Партиите се хранят с власт, а не със спомени и емоции

Икономика
· Кабинетът бави европейски жп проект
· Чиновник от соцвреме влиза в ДКЕВР
Георги Димитров, депутат от АТАКА: Децата се страхуват да признаят, че са малтретирани
Не е необходимо да се ограничава интернет, а да има родителски контрол

- Г-н Димитров, вие сте член на парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта. Смятате ли, че институциите, които трябва да са ангажирани с проблемите на децата, са в състояние да решат проблема с детското насилие и с насилието над деца в семейството и обществото?
- На последното заседание на комисията присъстваха представители  на Агенцията за защита на детето, МОН, министерството на труда и социалните грижи, Агенцията за социално подпомагане, както и представители на МВР. Темата беше точно тази - изслушване за координацията между тези институции. Ставаше въпрос за стиковката между тях - как да работят по-добре, да не се работи поотделно и в крайна сметка да има резултати. Защото практика до момента е всяка институция да изтъква по свой начин проблемите, а до крайно решение не се стига, което е много важно.