"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 359 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 2/12/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

БСП отложи досиетата, изнудва НДСВ и ДПС


По предложение на левицата парламентът вчера отново отложи спорния текст в закона за досиетата, отнасящ се до разкриването на принадлежност към бившата ДС на посланици и ръководители на отдели и сектори в националните служби в случаите, когато това би увредило интереси на страната. Текстът бе отложен от четвъртък за петък, но и вчера от БСП успяха да принудят коалиционните си партньори да бъде отложен законът, тъй като работната група на мнозинството не е успяла да постигне съгласие.
Шефът на комисията по вътрешна сигурност Николай Свинаров призна, че има противоречие в самото БСП, а червени депутати се шегуваха, че групата им била разделена на Татяна Дончева и всички останали.    От ДПС бяха категорични, че държат на одобрения от комисията текст за пълно отваряне на досиетата.
Прилоша ми, когато четох досието на Петър Берон, заяви вчера пред bTV президентът Желю Желев. Той уточни, че единственото досие, което е чел, като държавен глава, било на тогавашния лидер на СДС Берон. По думите на Желев, досието на тогавашния син лидер, било "ужасяващо" .


 

 У нас
· Наркобанда от седем човека спипаха в София
· Слагат знамето на ЕС незаконно до трибагреника
· Велчев подхваща Енергото, КС решава за топлофикациите

По света
· Близки на Гайдар оневиниха Путин за отравянето
· Премахват след година граничния контрол сред 10-те нови в ЕС

Коментари
· В нашия парламент съединението не винаги прави силата

Икономика
· 6 пъти по-голям излишък от предвиденото
Рената Александрова, илюзионист: Културата в България загина, актьорите живеят в мизерия
По местата, които посещаваме, повечето деца мечтаят да станат мутри

- Госпожо Александрова, като човек на изкуството, имате ли някакви политически пристрастия, каква е позицията ви като участник в обществения живот на България?
- Аз съм преди всичко актриса и илюзионистка, нямам изявени политически пристрастия. Моята политика е сцената. Но като част от обществото и като човек с граждански позиции в него, мога да кажа, че ние със съпруга ми Филип открихме нашето политическо място в идеите на партия АТАКА. Буди учудване един факт, който ще споделя с вас. Дъщеря ми Корнелия е известен журналист в Италия, където заедно със съпруга си Маурицио работи за големи италиански телевизии. Много българи на Ботуша не знаеха, че в България се провеждат президентски избори!  Нямало е никаква информационна кампания, която да разясни на многото българи, живеещи в Италия какви избори предстои да се проведат, кои са кандидатите, какви са техните политически платформи. Даже сестра ми в Швейцария не е била осведомена за предстоящите тогава избори - пълно затъмнение по въпроса.