"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 361 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 5/12/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

В БСП бесни на Доган заради хвалбата с гласовете за Гоце


В БСП са бесни на Ахмед Доган заради изцепката му, че осигурил 509 903 гласа за Първанов на втория тур на изборите, довериха източници от "Позитано" 20.
"Г-н Доган има чувство за хумор". Така зам.-председателят на БСП Ивелин Николов оцени данните за гласовете. Той добави, че изнасянето на тези данни не може да е нарушение на закона, защото ДПС няма откъде да ги има.
Депутати от БСП обясниха, че в случая става дума за съвсем умишлено спекулиране с числото 509 903. Според тях един прецизен поглед върху бройката, секциите и електората на ДПС би показал, че в никакъв случай това число не може да е реалистично. "По този начин Доган иска да си вдигне цената и прави опит за изнудване", категорични са червените.У нас
· Пенсионери протестират пред парламента
· Проверката на ОМО "Илинден" ПИРИН е напълно законна

По света
· Литвиненко бил агент на Ал Каида, твърди британски вестник
· Венецуела избра Чавес за трети път

Коментари
· Гунчо ви лъже, не слушайте Гунчо, съветва ни Мунчо

Икономика
· Българите още не знаят, че ще плащат за членство в ЕС
· КС ще се произнася по Закона за енергетиката
Протойерей Стоян Махлелиев: Докато има православие, ще има български народ
Мястото на свещеника е сред децата в училище

- Ваше благоговенство, в писмо до в. "Атака" Вие се застъпихте за въвеждането на вероучение в българското училище. Ще споменете ли отново някои главни основания за това искане?
- С благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит д-р Кирил във Варненска епархия се поде активна кампания за въвеждане на учебния предмет "вероучение". Организираха се много форуми, дискусии, включително и национална конференция под мото : "Да възпитаме децата ни в православна вяра и нравствени добродетели". От тази конференция, която беше на 4 септември т.г., ние съвместно с общината и Регионалния инспекторат по образованието - Варна, не сме преставали да настояваме пред институциите, че предметът "вероучение" е превантивната мярка срещу агресията и другите негативи в обществото ни.