"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 364 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 8/12/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Чужденци купуват земята ни


ПГ на АТАКА спря прокарването на Закона за собствеността от парламента. Зам.-председателят на групата на националистите  Павел Шопов поиска по време на вчерашното заседание поименна проверка на присъстващите в залата народни представители. С изключение на АТАКА, всички останали групи бяха готови мълчаливо да прокарат закона. Според чл.29, ал. 5 "чужда държава или междуправителствена организация може да придобива право на собственост върху земя, сгради и ограничени вещни права върху недвижим имот в страната въз основа на международен договор, на закон или акт на Министерския съвет".  След създаването на АТАКА, несъгласието  по този въпрос залегна като трайна политика в програмата на партията, напомни Шопов.У нас
· АТАКА поведе протести срещу Е.оn във Варна и В. Търново
· Атака се обяви срещу "Изчезналото евангелие" на Юда

По света
· Турция отваря пристанище и летище за кипърски съдове
· Румъния втора по подкупи в Европа

Коментари
· Острата морална недостатъчност сред управляващите се нуждае от политическа хирургия

Икономика
· 103 общини без пари за ремонт на пътищата
· 5000 лева глоба за кредит по телефона
Димитър Стоянов, депутат от партия АТАКА: Студентите нямат собствен глас
Много млади хора се опитват да променят системата и симпатизират на АТАКА

 

- Господин Стоянов, повече от година сте и депутат, и студент. Кое от двете е по-лесно?
- Не може да се каже кое е по-лесно. Ситуацията и на двете места е различна, но успявам да ги съвместявам. Трудно е, но не е и невъзможно.
- Студентството или депутатството е ваш приоритет?
- Разбира се, приоритет за мен е да бъда народен представител, защото както казва Васил Левски: "Ако печеля, печели цял народ!". А ако загубя, най-много да си загубя студентството, което не е фатално. В България е възможно, дори и да прекъснеш образованието си, след това да го продължиш. Все пак нямам желание да прекъсвам по този начин и се надявам, че ще успея да завърша.
- Каква оценка бихте дали на парламента и образованието?
- Оценката ми и за двете е доста ниска. В парламента - защото мнозинството по всякакъв начин смазва представителната демокрация такава, каквато е на теория и са ми преподавали във ВУЗ. Висшето образование у нас също има големи недостатъци - изостава значително от този тип образование в световен мащаб. Студентите нямат собствен глас. Освен това има места, в които сред преподавателите има голяма корупция.