"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 365 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 9/12/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

КАМИОН НА ДПС УБИ 18-ТЕ


Човек на ДПС, свързан с източване на жито от Държавния резерв, стои в основата на трагедията край гр. Бяла, съобщи вчера отлично информиран източник на "Атака". Бащата на шофьора и собственик на фирмата превозвач Бедри Алиев Мурадов (58) е член на Движението за права и свободи и се ползвал с благоволението на висшите партийни функционери от етническата партия. Това съобщиха за "Атака" от кметството на село Лятно.У нас
· НДСВ И БСП се скараха за осигуряването
· Стартира проект "Вълкът сит, агнето цяло"
· Гръмнаха в главата човек на бай Миле

По света
· Букурещ може да съди Лондон заради затваряне на трудовия пазар
· Националистите първи сред избирателите в Сърбия

Коментари
· Острата морална недостатъчност сред управляващите изисква политическа хирургия

Икономика
· “Кремиковци” на съд за неплатен ток
Борислав Ноев, депутат от АТАКА: Продажбата на земя на чужденци застрашава целостта на територията
В развитите държави има ограничения за закупуването на парцели от граждани на други страни

- Г-н Ноев, кое е основното притеснение, което предизвика реакцията на АТАКА по отношение Закона за собствеността?
- Основното ни притеснение е за закупуването на земеделски земи от чужденци, което според нас е недопустимо, тъй като сме свидетели как преди доста години Израел постъпи с ивицата Газа и доста големи части от територията, която беше определена за Палестина. Тогава търговци закупиха големи части от територията като земеделски земи, дори такива, които не можеха да бъдат използвани, и в последствие предявиха претенции като собственици. И Израел по всякакъв начин се мъчеше да разширява своята територия на тази база. В момента сме свидетели на нещо подобно. Повтаря се една изпитана схема на действие. Това, което наблюдаваме, е следното. Наблюдава се следното - земеделското министерство е в ръцете на ДПС, а знаем, че ДПС изпълнява поръчки на чужда държава и има големи апетити към закупуване на български земеделски земи, след което могат да възникнат същите проблеми.
В момента заради липсата на субсидии към по-дребните стопани, те не могат да обработват земята, големи площи пустеят. Предполагам, че тези земи ще се продават на безценица и ще станат собственост на чужди ферми или граждани, като естествено, целта няма да е те да се обработват, а да имат някакви политически претенции после.