"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 366 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 11/12/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

МВР и следствието крият истината за Бяла


Пети ден властта мълчи гузно за трагедията край Бяла, довела до смъртта на 18 българи. Държавните медии информираха как министри и вицепремиери пътуват в мъглата към мястото на катастрофата, научихме за обявения траур и за обезщетенията, които ще се изплащат.
Пети ден обаче властта не отговаря на важни въпроси, пряко свързани с масовото убийство, почернило България. Затова АТАКА пита управляващите:
n Защо МВР не припомни, че изпреварването на мост е абсолютно забранено?
n Защо на пътя не са поставени предупредителни табели за опасния наклон?
n Кой е издал свидетелство за правоуправление на шофьора Синан Алиев за категориите С и Е? Колко часа е бил обучаван водачът, за да кара камион с ремарке?У нас
· Младежи ограбили с пистолет и метален бокс деца
· Депутатът Великов се скри след публикация на “Атака”
· Мнозинството пробутва важни закони преди Коледа

По света
· Три пожара в руски болници за няколко дни
· Русия: Влизането в Евросъюза ще създаде трудности за България

Коментари
· Дълбокият сън на националната кауза

Икономика
· Производители на бунт срещу новите акцизи
· Само здравно осигурените имат право на болничен лист
Бойко Борисов, кмет на София и създател на ГЕРБ: Партията ми е нужна като инструмент
Не можем да си внасяме германци или марсианци, та да направим формацията

- Г-н Борисов, обявихте, че нямате амбиция да правите 400-ата партия в държавата, но с какво се отличава ГЕРБ от другите партии?
- С отговорността, която съм носил през всичките години пред обществото и се надявам, че ще продължа да я нося. Колкото човек да говори или да критикува, ако няма представителство в парламента, се превръща в един коментатор. И не може да направи нищо положително за обществото. Това е нуждата и причината за създаването на ГЕРБ. Властта, сама по себе си не ме блазни, защото и като кмет на София имам голяма власт. В личната си биография съм постигал достатъчно високи постове. Омерзен съм от пазарлъците, които гледаме сега в политическия спектър. Погледнете - сега всеки ден сме свидетели на пазарлъци, които управляващите партии открито правят помежду си - с Ахмед Доган, с темата за досиетата, с проблемите в енергетиката. Безотговорното поведение на управляващите по повод на 3 и 4 блок на АЕЦ е потресаващо. И аз не разбирам как нито един наш министър не стоеше в коридора, когато решаваха съдбата на централата, за да лобира, да се моли, да помага.