"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 370 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 15/12/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Втори труп в разузнаването


В Националната разузнавателна служба (НРС) стана още едно самоубийство. Загиналият е бил от техническия персонал в Националната разузнавателна служба, предаде БГНЕС.
Иван Раков, който работел на трудов договор в НРС, се е прострелял в четвъртък и по-късно е починал от раните си, бе казано в първоначалното съобщение от службата. По-късно текстът бе променен и в новото съобщение бе махнато "от раните си", което предполага повече от един изстрел.
За случая е уведомена Софийската военно окръжна прокуратура, се казваше в първото съобщение. В новото бе добавено, че са "започнати следствени действия за изясняване на причините".У нас
· Втори труп в разузнавателната служба
· Над милион лева източили четиримата от "Топлофикация"

По света
· Германия отново иска предпазни клаузи за София и Букурещ
· Либийците от Бенгази отричат за среща с Кадафи

Коментари
· Всичко за продан, но по балкански

Икономика
· Производители дават по 2500 лв. на Кабил за разрешително
· Внасяме 150 хил. тона захар
Политическият Съветник на Тодор Живков - Костадин Чакъров: Управленските експерименти на прехода завършиха с провал
Андрей Луканов лансира икономическа програма, която отвори вратите на ада

- Господин Чакъров, Вие познавате добре политическата кухня преди промените у нас, следите и процесите след ноември 1989 година. Как бихте определили онова, което някои нарекоха "преход към демокрация"?
- Социалният експеримент, наречен "реформа" или "преход" се провали. Започна се с лъжата, че БКП е направила преврат и някои хора заеха евтини героични пози. Последваха панически решения, които внесоха пълно объркване в управлението на страната. Прекъсната бе изградената още от Царство България насам национална политика и се стигна до изкуственото създаване на ДПС, ръководено от хора с политико-криминални амбиции като Ахмед Доган. Друга грешка е опитът на БСП да се скрие зад офицерите от Държавна сигурност, като им припише историческа "вина"  и "отговорност", вместо по естествени пътища да се намерят лидери и да се възстановят забранените на 9-ти септември политически партии. Появи се един конгломерат, кръстен СДС, в който се вляха авантюристи, кариеристи, криминални типове, комунистически ренегати и психопати.... Спомнете си, как Петър Младенов освободи през 1989 г. 3750 затворници, а през 1990 г. - още 11 души, между които и осъдени за убийство. И те се "включиха" в демократичните промени - биеха и плячкосваха всичко. Това инфектира общественото пространство. Достатъчно бе да заемеш поза на страдалец, да обявиш, че ти е "просветнало"  и това бе достатъчно да те признаят за готов "демократ".