"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 376 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 20/12/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Волен Сидеров призова: Да скъсаме отношенията с Либия


Да скъсаме дипломатическите си отношения с Либия, призова вчера лидерът на АТАКА на протест пред либийското посолство в София. Волен Сидеров заяви, че е крайно време страната ни да предприеме адекватни мерки срещу режима на Кадафи, а той самият да бъде наречен с истинското му име - престъпник. Ако е необходимо, дори да се арестуват петима либийци, които да бъдат размени за медиците ни. "Вашингтон и Брюксел не направиха реално нищо за сънародниците ни. САЩ търгуват с Либия и се вълнуват единствено от собствените си интереси", каза Сидеров.
С вой на сирени парламентарната група на партия АТАКА изрази своя протест срещу смъртните присъди на медиците ни пред посолството на Либия в София вчера. "Това е дългоочакваният край на една гавра с България. Вината за присъдите трябва да поемат правителствата на Иван Костов, след това на Кобургготски-Доган и сега на Доган-Станишев, които се осраха по този въпрос", бе категоричен водачът на националистите.
"От тези хора не може да се очаква снизхождение, те са главорези", заяви Сидеров и призова протестите пред посолството да продължат и през следващите дни.У нас
· Хероин, укрит в пуканки, откриха в турски автобус
· Антоан Николов очаквал 30 000 лв. от “Топлофикация”
· Координатор на АТАКА арестуван заради ОМО-Илинден

По света
· Ситуацията в Ирак става все по-лоша, призна Пентагонът
· Скопие забрави за българската връзка в оръжейния скандал

Коментари
· Нашите управници лъжат постоянно, и възторжено

Икономика
· Криминално приеха държавния бюджет
· Евтината Коледа - 470 лева
Полковникът от контраразузнаването Веселин Божков: Анкара и ДПС създават у нас турска автономна република
Спасителният ход за България е отстраняване на Движението от политическата сцена

- Господин Божков, вече сте чули широко тиражираната реплика на Ахмед Доган пред екрана на Канал 1, че щял да се оттегли от политиката, за да се посвети на науката. Подобни внушения той е правил и преди.
- Да, няколко пъти, включително и на националната конференция на ДПС през април тази година. На нея заяви, че щял да даде път на младите. Всъщност оттеглянето на Доган от председателския пост в Движението е стратегически ход на Турция. Целта е то да се запази като политическа структура и след влизането ни в Европейския съюз. Защото членството ни в ЕС поставя Анкара и ДПС в друга, по-трудна обстановка.
- Имате предвид нежеланието на западните държави да толерират под каквато и да било форма подобни организации?
- Там не съществуват партии, създадени на етно-религиозна основа, още по-малко турски. Сега в Брюксел си задават въпроса какви права и свободи на турскоезичното население и на мюсюлманите у нас ще защитава ДПС, след като в европейската общност тези въпроси са решени отдавна - със съответно законодателство в отделните държави.