"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 382 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 29/12/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Румен Петков лично накиснал Овчаров и Петров


МВР-шефът Румен Петков лично подписал материалите до прокуратурата, свързани с проверката срещу Държавната комисия по хазарта, за неправомерното издаване на лиценз на турския бизнесмен Суди Озкан. Това призна самият вътрешен министър вчера. Сред разследваните членове на комисията е и началникът на политическия кабинет на Петков, Алексанъдр Петров. МВР-шефът се закани, че няма да прави компромиси с високопоставени служители от системата. По думите на Петков, той бил готов да се раздели с всеки, освен с двете си деца и съпругата си. 
Вътрешният министър обяви още, че и писмото на бившия шеф на софийската "Топлофикация" Валентин Димитров, също е било изпратено лично от него до главния прокурор Борис Велчев. Петков обаче отказа да съобщи как писмото на Вальо Топлото е попаднало в службите на МВР. По думите му, това е станало "по начин, при който не би трябвало да се дава публичност". Според наблюдаващия делото прокурор Божидар Джамбазов, публикуваното писмо е било "манипулирано с дописване". Джамбазов допълни, че няма доказателство, че енергийният министър е свързан с делото "Топлофикация", но разпитът му бил неизбежен. Самият Румен Овчаров се жалва, че е мишена на целенасочен заговор срещу него.У нас
· Сградата-убиец на “Алабин” готвена за нотариална измама
· Р. Петков лично накиснал Р. Овчаров и АЛ. Петров
· “Дейли Експрес”: България е с разграден двор към Турция

По света
· Пиян пътник приземи принудително самолет
· Болшинството от германците не ни искат в Евросъюза

Коментари
· Редно е да има предсрочен вот след Нова година

Икономика
· Лекарите излизат на национална стачка
· БДЖ в криза, градският транспорт замира
Николай Иванов, Председателят на българската географска общност: България трябва да "осребри" географското си положение
Нашите управляващи се държат като дистрибутори на чужди компании, чиито интереси обслужват

- Г-н Иванов, какво означава влизането на България в Европа за един географ?
- Влизането на България в Европа е много стар геополитически и исторически факт. Днес го правим факт на настоящето. Влизането на България в ЕС я прави стратегическа територия не само за Европа, но и за Русия, за САЩ, а също така и за Средна, Южна и Югоизточна Азия. България трябва да "осребри" своето географско положение. Друг е въпросът, дали управляващите ни ще успеят да направят това - да осребрят позицията на страната с цел подобряване стандарта на живот на хората. Има две алтернативи: или борбите на Великите сили върху нашата територия да нанесат разруха, каквато в годините на промените всички преживяхме и още живеем в нея, или това боричкане между тях да се впрегне в наш интерес и да доведе до икономически просперитет на България като държава.