"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 384 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 3/01/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Данчо Ментата сменя Доган в ДПС


Йордан Цонев, известен с прякора си Ментата, ще замени Доган като лидер на етническата партия. За това съобщи отлично информиран източник от ръководството на ДПС.У нас
· Турски емисари черпят циганите в „Столипиново“ за Курбан Байрам
· Западни медии: С членството ни ЕС се разширил както Елада и Рим

По света
· Основните събития за 2007 година ще сa ясни още през януари
· САЩ с достъп до личните данни на европейските граждани

Коментари
· Големият резил на българската дипломация

Икономика
· Хипермаркети ни лъжат в цените на стоките
· Спират тока, ако застудее
Владимир Зарев, писател: В България държавността отдавна деградира

- Г-н Зарев, определят романа ви "Разруха" като свидетелство на криминалния преход. Мислите ли се за мрачния пророк на големите убийства в България?
- "Разруха" е наистина книга за прехода. Тя разказва за механизмите, по които беше обезкръвена и ограбена България, беше обезсмислен животът и трудът на няколко поколения българи. Беше разрушена една ценностна система, фалшива, неработеща наистина, но вместо нея беше предложено единствено пълно опростачване. Не знам дали сте се замисляли колко бързо и лесно взехме всички негативи на капитализма: наркомания, корупция, проституция... И как не взехме нищо от позитивите - честност в отношенията, инициативност, предвиждане на бъдещето, работливост. В "Разруха" описах и механизма, по който бившата номенклатура се опита да превърне политическата си власт в икономическа. И до голяма степен успя. Но това се отрази ужасно пагубно на народа ни. В тази книга се разказва за истеричния егоизъм на нашата политическа класа. Политиката в България се оказа най-безгрижния доходоносен бизнес. Никой нищо не влага - нито усилия, нито енергия, само преразпределя. Досегашната политическа класа носи огромна вина за това, че преживяхме един от най-мъчителните и тежки преходи. За това, че беше разрушена изцяло имунната система на една държавност. Това са такива институции като полицията, съда.