"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 387 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 6/01/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

ЖИВКО ОТ СЛИВЕН УБИТ КАТО БЕЛНЕЙСКИ


Таксиметровият шофьор от Сливен Живко Проданов е убит по същия зверски начин като сестрите Белнейски. Черепът му е бил размазан с камъни, а мозъкът му е изтекъл, стана ясно на погребението му вчера. 5-километрова опашка от таксита изпрати ковчега на своя колега в последния му път към гробищата. Млади и възрастни мъже плачеха като деца и проклинаха бездействието на управляващите.У нас
· Разпитаха Овчаров, парело му под краката, според Евгений Бакърджиев
· Шофьорът от Сливен убит с камъни като Белнеиски
· Хвърлят 4,5 млн. лв. за разделно събиране на сметта, обработват я общо

По света
· ЕС търгува с Либия, не му пука за сестрите
· Акциите на CEZ, която държи тока на София и Плевен, падат

Коментари
· Демокрацията в ЕС е невъзможна

Икономика
· Губим 6 милиарда евро от "Козлодуй", Овчаров иска от ЕС само 1 милиард
· Павел Кърлев: Потребителите няма да издържат нов ценови шок
Минчо Минчев, председател на ОКЗНИ: Турция превзема страната ни чрез ДПС

- Преди 17 години, само в разстояние на три дни, се появиха две нови политически формации. На 4 януари 1990 година бе създадено Движението за права и свободи, на 7 януари 1990 г. се създава Общонародният комитет за защита на националните интереси. Г-н Минчев, две партии или по-точно две формации, родени горе-долу като близнаци, почти на една и съща дата, а вижте ДПС как се разви - втори мандат е управляваща партия в България. Докато вие вече почти изчезнахте от националния политически хоризонт, въпреки че стартирахте практически от равна база.
- Не бих казал, че сме изчезнали от политическия живот на страната. Ние просто не присъстваме в парламента. За разлика от нас, ДПС имаше една твърде стабилна подкрепа още със самото си създаване.
- От българските турци ли?
- Не. Аз ще се върна малко назад да ви припомня пленума на 29 декември 1989 г., когато в Централния комитет на партията взеха решение за връщане на имената на българските турци.