"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 395 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 15/01/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Скопие: “Умрете бугари!”


Отбелязването на 79-годишнината от смъртта на Мара Бунева се превърна в поредния изблик на яростен  македонизъм и ненавист към България. Скандирайки "Умрете, бугари, тук е Македония!", група хулигани нападнаха в Скопие с камъни и тояги присъстващите на панихида българи от Македония, както и дошлите за годишнината представители на ВМРО. Четирима души са пострадали, те са си извадили медицински свидетелства.У нас
· Тайни пароли за достъп до сектантския концерт на Златните
· АТАКА се представя в Страсбург утре

По света
· Иран и Венецуела правят общ съюз срещу САЩ
· Арестуваха балканската кралица на наркотиците

Коментари
· Кампанията с лентичките е безполезна и тъпа
· Волен Сидеров: Македонизмът се нуждае от български шамар

Икономика
· Мирчо Циганина задигнал над 200 млн. от Държавния резерв
Експертът по ядрена енергетика Веселин Бончев: Можем да включим реакторите без конфликт с ЕС

- Господин Бончев, след като изключихме трети и четвърти блок на АЕЦ "Козлодуй", има ли възможност да ги отворим отново?
- Има, ако българското правителство направи необходимите усилия. През май 2006 г. бях в Брюксел, заедно с бившия директор на централата Иван Иванов. Имахме среща с еврокомисаря Ван Орден, който бе приготвил темата за доклада, в който се настояваше за по-гъвкаво отношение към АЕЦ-Козлодуй. Той потвърди, че централата е в отлично състояние и не бива да бъде затваряна. Иван Иванов му напомни и случая, как тя спаси преди две години гръцката олимпиада, осигурявайки електроенергия за южната ни съседка. После при гласуването в Европарламента гърците гласуваха за затварянето й. Въпреки че представителя за България Куркулас ни уверяваше, че подкрепят България.
Освен Ван Орден, получих уверението на десетки депутати от Англия, Германия, Финландия, Чехия, Унгария, Испания, Литва, Италия, които са готови да подкрепят отварянето на трети и четвърти блок. Но това зависи от българското правителство, което не дава ясни сигнали, че ще защити централата.