"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 404 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 24/01/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Нови минарета в Юндола и Велинград вдигат Беев и Доган


Преди три години бившият заместник областен управител от ДПС в Пазарджик - Реджеп Молла, скандализира обществото с изказването си на митинг в село Корница. Тогава сепаратистката партия организира сборище по случай 30-годишнината от обявяването на т.нар. Корнишка турска република. През 1973 г. агенти на турската разузнавателна централа - МИТ провокираха бунтове сред българо-мохамеданите, с тайната надежда да дестабилизират страната и да внушат на Запада, че територията на България трябва да се прекрои по етно-религиозен признак. Т.е. да турцизират българите-мюсюлмани, а в бъдеще да автономизират и откъснат от страната районите, населени с тях.
По онова време търпението на властите продължи повече от два месеца, за да не се допуснат неприятни инциденти и провокацията да приключи по мирен начин. Въпреки наглите заплахи и опитите на някои подучени отвън хора да предизвикат сблъсъци. Въпреки че обявяването на Корнишката република бе тежко престъпление срещу държавата, нагъл сепаратизъм, който лидерите на ДПС и до днес възхваляват.У нас
· Иван Даскалов, окръжен прокурор на Пазарджик: ДНК-експертизата по случая „Белнейски“ е безполезна
· САЩ нападат Иран до април през България
· АТАКА и ГЕРБ в общ фронт срещу властта за АЕЦ

По света
· Нов правосъден министър ще решава съдбата на нашите в Либия
· Ливан на прага на нова гражданска война

Коментари
· Махането на US-президента е последен шанс за САЩ
· Защитата на Буш от страна на Първанов е политическо нахалство

Икономика
· Масларова докара служителите си до стачка
Георги Алексиев: Ще обединим хората с паметник на Апостола
Нито една от партиите не ни е подкрепила в инициативата

- Г-н Алексиев, защо решихте да градите паметник на Левски в Каварна?
- Инициативата излезе от нас, ръководството на общинския сбор на националистите в Каварна. Искаме да обединим гражданите в строителството на паметник на Левски, който е свят символ за всички българи. Инициативата ни се казва: "Каварненци - достойни българи". За изграждането на паметника в началото на януари т.г.открихме подписка пред клуба на АТАКА, в която до момента са се подписали около 340 човека. Паралелно направихме и подписка за създаване на инициативен комитет, като проведохме събрание със 103-ма човека, които избраха състава на този комитет. Идеята за създаването му, е той да ръководи изграждането на паметника. В комитета освен мен са и нашият областен координатор в Добрич Валентин Николов, д-р Христо Ангелов, кардиолог, и отец Василий свещеник в  Каварна, Николай Урумов - актьор. След създаването му ние разкрихме банкова сметка, за набиране на средства.