"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 405 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 25/01/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Дончева уреди сводника Ванко 1 само с година затвор


Четири години и половина лишаване от свобода и глоба от 4 500 лева е новото наказание на сводника и рапър Ванко 1, с което той  отново беше признат за виновен в склоняване към проституция на седем момичета. На практика обаче Ванко ще трябва да излежи само една година и един месец, защото съдът приспадна предварителното му задържане от май 2003 година до 20 октомври 2006 година с две прекъсвания. Леката присъда за дилъра на жива плът стана възможна, след внесената от червената депутатка Татяна Дончева поправка в Наказателния кодекс. Поправката за намаляване на санкциите за сводничество бе определена дори от председателя Георги Пирински като срамна за българския парламент.
"Очаквах четири години затвор, не съм решил още дали ще обжалвам пак пред Върховния касационен съд", заяви доволен сутеньорът Иван Главчев, след като чу присъдата си.У нас
· Дончева уреди сводника Ванко 1 само с година затвор
· Първанов натиска да осъдят жена ми, твърди Костов
· КНСБ: Минималната заплата само с 28 лв. над линията на бедността
· АТАКА: Станишев скатава Гайдарски

По света
· Чешки кметове на бунт срещу US-военна база
· Буш помоли демократите да подкрепят плана му за Ирак, те отказаха

Коментари
· Кадафи иска размяна
· Пазарът за еничари расте като снежна лавина

Икономика
· Идват шокови сметки за януарския ток
Депутатът от партия АТАКА Митко Димитров: На ромите в Сливен им трябва училище, а не джамия
4100 патриоти осуетиха първия опит да се вдигне минаре до паметника на Хаджи Димитър

- Г-н Димитров, вчера в. "Атака" писа, че циганите-християни в Сливен са се вдигнали на протестират срещу решението на местната власт да се построи джамия в квартал "Надежда". Чий е теренът, предвиден за строеж?

- Кметският наместник на квартал "Надежда" в Сливен, Стоян Цонев, твърди, че теренът от 2,5 дка, върху част от който е започнал строежът на джамия е продаден на Главното мюфтийство в България по време на кметуването в Сливен на настоящия депутат от БСП Иван Славов. В Сливен се говори за амбиции на сливенския депутат от ДПС Янко Янков, също бивш кмет на града под "Сините камъни", да отвоюва отново кметския стол, но този път за племенника си Галин Кънчев, именно с ромските гласовете от 20-хилядния квартал "Надежда".