"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 406 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 26/01/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Джевдет уредил сина на Ангел Марин за “Натура 2000”


Екоминистърът Джевдет Чакъров е уредил сина на вицепрезидента Ангел Марин - Симеон, за "Натура 2000", съобщи синият депутат Христо Кирчев. Екологично дружество, свързано със сина на вицепрезидента ще определя част от защитените територии в екомрежата Натура 2000. Кирчев попита как е бил направен подборът на екодружествата и не изключи те да са на разпореждане на екологичното министерство. Това поражда съмнения за корупция, защото винаги можеш да се разбереш с тези екофирми и определена зона да бъде извадена от проекта, подчерта депутатът.У нас
· „Атака“ спря минаретата в Юндола и Велинград
· Джевдет уредил сина на Ангел Марин за „Натура 2000“
· Р. Овч. покани фирмата, загробила АЕЦ-a да спасява централата

По света
· Зам.-шефът на немския парламент похвали либийската съдебна система
· Иракският вицепрезидент: US-окупацията бе идиотско решение

Коментари
· Мрачна перспектива за българските месо и мляко в ЕС
· Евросъюзът бабува на безпринципни коалиции на Балканите

Икономика
· Стачка на сестри в „Пирогов“ спря 18 операции
· Болни без осигуровки ще доказват, че са бедни
Георги Димитров, депутат от ПГ АТАКА: Държавата изчисли на 8,25 лв. грижата за инвалидите

- Г-н Димитров, на 29 декември парламентът прие Наредба № 35 за условията за отпускане на месечни добавки за диетично хранене и лекарства на инвалиди с над 71% увреждания и на деца с ограничена социална адаптация. В момента пред социалните служби се вият огромни опашки от чакащи. Какъв е проблемът?
- Проблемът е в невъзможността на инвалидите да представят в социалните служби необходимите два документа за увреденост: от специализираните трудови комисии /ТЕЛК / и от личния лекар. Ако до края на януари смогнат да докажат, че са достатъчно непълноценни, ще вземат интеграционната си добавка от 8,25 лв. за месеца. Затова са блъсканиците пред "Социално подпомагане". Наредба №35 е съвместен проект на социалното и на здравното министерство. Тя е нескопосен административен акт, с неизчислими все още последици. Експертите на Емилия Масларова и на Радослав Гайдарски я изработиха набързо, заради новия, също спорен, Закон за хората с увреждания. Искам да припомня, че веднага след обнародването на закона в Държавен вестник шефът на Агенцията на хората с увреждания Минчо Коралски заяви, че тази норма не стимулира адаптацията на инвалидите, не поощрява този, който иска да работи и да се впише отново в обществото. И предложи гъвкава система от месечни помощи, не според процента увреденост, а според заетостта.