"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 407 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 27/01/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

АЕЦ вдига с 24% цените на тока заради спрените блокове


АЕЦ "Козлодуй" ще поиска увеличение на цената на тока с 24% от лятото, заяви изпълнителният директор на централата Иван Генов. Поскъпването се налага, заради спирането на 3-ти и 4-ти блок. За да няма драстично увеличение в цената на тока за бита, трябва да се намали печалбата на електроразпределителните дружества. Над 50 милиона лева ще бъдат загубите на атомната централа до средата на 2007 година, заради намаленото производство, твърди Иван Генов.
Увеличението ще стане факт, ако Държавната комисия за енергийно и водно регулиране не се съобрази със сегашното искане на централата за 18% увеличение от началото на годината. От комисията вече заявиха, че цените на тока и парното от 1 юли ще скочат драстично. Поскъпването на топлото пък ще се дължи на новите по-високи цени на природния газ, които договори енергийният министър Румен Овчаров с "Газпром". Синьото гориво вече поскъпна с 4% в началото на годината, като през април идва ново увеличение - с над 10%.У нас
· Джефри ван Орден: Либия ще получи пари, след като пусне сестрите
· Казармата отпадна, замества я нещо като военно обучение
· Година бездействие, за да потвърдят версията на „Атака“ за Белнейски

По света
· Президентът на Венецуела гони посланика на САЩ
· Косово посреща независимостта си с план „Блиндирана лисица“

Коментари
· Докато църквата затъва в разпри, ислямът печели позиции
· Липсва хармония в разнообразието на ЕС

Икономика
· „Пирогов“ затваря, ако заплатите не скочат с 50 процента
Цвета Георгиева, общински координатор на АТАКА във Варна: Правителството сервира на тепсия българите на чуждите акули

- Г-жо Георгиева, какво се случва във Варна, защото напоследък телефоните ни прегряха от обажданията на недоволни граждани, които се редят с часове, за да си плащат тока?
- Уви, това е точно така. С часове чакаме, за да си дадем парите. Това нелепо положение ми говори, че когато пристигнат в ненормална държава, дори онези, от които очакваме нормално търговско и друго поведение, мигновено се повреждат. Вместо да създадат нови условия за почтена търговия, те веднага попадат в порочния кръг, съществуващ в нашето посттоталитарно и съвсем нео-социалистическо общество. Причината за това е в поведението на правителствата от "Зората на демокрацията" до днес и в напълно обърканите вече представи на обществото за нормално социално поведение. Тази ситуация се схваща добре от "акулите" в търговските отношения и те захапват с големите зъби потребителите - жертви. За това е виновно правителството, което им сервира на тепсия българите. Такова е и поведението на Е.оn в България. За годините на своето пребиваване тук, освен да си позлатяват крановете на баните в къщите, където живеят и да смучат здраво народната пара, те не направиха нищо друго.