"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 408 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 29/01/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Без копърка, но с МР3 плеър


С 14 процента бедност, 20 на сто дял на сивата икономика и по-малка потребителска кошница България влиза в Европейския съюз. От кошница 2007 изпада консервата копърка, дамската рокля и шалче, смяната на 30-сантиметров цип. Безоловният бензин A-92 се заменя с А-95. CD плеърът ще се замени с МP3 плеър. Влиза фервексът, излиза невробексът.У нас
· АТАКА събра 10 000 подписа срещу циганското гето в София
· Най-българската телевизия СКАТ навърши 13 години

По света
· В Давос се запознаха с наследника на Владимир Путин
· Невиждан протест срещу войната в Ирак блокира Вашингтон

Коментари
· Евроминистър по вкуса на Анкара и Вашингтон
· Разкриха таен план на ЩАЗИ за избора на бившия папа

Икономика
· Свиват потребителската кошница: без копърка, но с МР-З плейър
· Срещу 500 лв. ни отказват от цигарите
Димитър Карамфилов: Лобисти затвориха III и IV блок на АЕЦ

- Г-н Карамфилов, какви са настроенията в Козлодуй сега, когато АТАКА отново разгоря остри спорове в държавата за престъплението на правителството да затвори 3 и 4 блок на АЕЦ?
- Настроенията са повече от отрицателни. Хората тук са недоволни и смятат, че това предателство може и трябва да се поправи от национално отговорни политически сили като АТАКА. Единственият правилен подход към решаването на проблема е с него да се занимават необременени хора, различни от онези, които извършиха престъплението, т.е. управляващите от три поредни правителства - на СДС, НДСВ и БСП. След като ние, националистите доказахме, че тези представители на властта наистина извършиха престъпление спрямо народа си и държавата си, то само преди дни хора от същите среди се впуснаха в поредния си циничен акт. Онези, които допринесоха за закриването на блоковете, сега се опитват в Козлодуй да направят поредната организация, уж за защита на централата, под ръководството на Румен Овчаров. Ако това не е цинизъм, то не зная какво е. Под лукавото управление и разпореждане на БСП композиторът Найден Андреев се изтъпани като общественик и поведе някакво събрание за създаването на доброволен съюз за защита на централата. Това предизвика възмущението на всички атомни енергетици. "Пак ли са същите?"- се питаха хората, дали живота си в създаването на АЕЦ. Доверието в тези хора отдавна е изчерпано.