"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 414 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 5/02/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

МВР криe улики по делото “Белнеиски”


Копринен шал са открили полицаите на около 300 метра от лобното място на сестрите Белнейски, заяви пред "Атака" източник, близък до разследването. Тази улика обаче се пази в тайна. Шалът е намерен при мащабно претърсване на региона три месеца след зверството на място, различно от местността Грамадите край Пещера, където овчар откри телата на изнасилените и убити момичета.
На около 500 метра след Грамадите в посока Брацигово пък, полицаите са намерили купчина окървавени дрехи. За съществуването на такава кървава следа ченгетата отричат и днес. Следствието не дава никакво обяснение на трите различни като местоположение терена, на които са открити улики по най-жестокото убийство от последните години.У нас
· Чиновничка на Масларова укрила детската експлоатация в „Ню имидж“
· АТАКА готова за избори в 170 общини

По света
· Блеър в дългове заради нов имот
· Великобритания пращала деца-войници в Ирак

Коментари
· Темата за Македония в българската политика е оставена на самотек
· Първанов да не ламти за историята - той вече е там, но като Гоце

Икономика
Атанас Стоилов, общински координатор на АТАКА в гр. Пещера: Вдигаме монумент в памет на сестрите Белнейски

- Господин Стоилов, кога се зароди идеята структурата на АТАКА в Пещера да се заеме с изграждането на монумент в памет на зверски убитите Росица и Христина Белнейски?
- По принцип, идеята за паметник на Роси и Хриси не е от вчера. Още от миналата година обмисляхме нещо в този дух. Но ние, като представители на националистическата партия в града изчакахме, за да видим дали накрая държавата в лицето на министерствата и общината няма да подеме такава инициатива. Когато ни стана ясно, че това няма да се случи, поехме нещата в свои ръце. Днес (събота, 4 февруари, б.р.) е първият ден, в който официално започнахме да набираме необходимите за издигането на паметника средства. Такова нечовешко убийство не трябва да бъде забравено, все пак две души-ангелчета бяха погубени. Да не забравяме, че все още нищо не е направено извергите-убийци да бъдат извадени от анонимност. Лайтмотив на паметника трябва да е именно това - да е символ на тяхната невинност. Има идея да изобразим сестрите прегърнати, както са на една публикувана тяхна снимка.