"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 415 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 6/02/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Репортерка от БНр наказана за неудобен въпрос към Р. Петков


С последно предупреждение за уволнение е наказана журналистката от БНР Наташа Димитрова за неудобен въпрос към вътрешния министър Румен Петков. Мотивът е, че "уронва престижа на България пред международните институции". На 17 януари Димитрова попитала вътрешния министър дали ще бъде възстановен на работа отстраненият шеф на жандармерията Живко Живков, след като прокуратурата не откри данни за извършени нарушения. По думите на журналистката, министър Петков останал "потресен от въпроса й" и реагирал остро. Още на следващия ден от ръководството на радиото, което се издържа с парите на данъкоплатците, са поискали обяснение от Димитрова за случая, а след седмица е получила заповед по пощата, с която й е наложено наказание "последно предупреждение за уволнение".
Шефката на БНР Поля Станчева вчера е издала заповед, с която е отменила наказанието, след протести на журналистите в медията. У нас
· Обжалват смъртните присъди на сестрите - в последния момент
· БСП посече Гайдарски за втората здравна каса

По света
· Специалисти предричат рецесия в Евросъюза при война срещу Иран
· Румънският външен министър даде оставка заради Ирак

Коментари
· БСП пак затъва в политическа мимикрия

Икономика
· Депутати крият скъпи джипове и лимузини от имотните си декларации
Красимир Райдовски, директор на пресцентъра на кабинета “Виденов”: Тайни срещи между Добрев и Костов доведоха до 4 февруари
Имам документи, че силовите групировки финансираха кампанията на Желю Желев

- Г-н Райдовски, имаше ли връзка между бизнеса и 4 февруари 1997 г., имаше ли някакво преразпределение, някакви ангажименти?
- Преди да говорим за бизнеса, аз искам да направя едно предложение за Шеста поправка в Конституцията - за двойните стандарти, които управляват страната. Защото в един момент се оказва, че едни т. нар. групировки за едни управляващи са добри, а след това стават лоши за другите. Общо взето, двойните стандарти са много важни за страната. Аз мога да ви дам един конкретен пример - около 30 депутати се оказва, че не са декларирали имуществото си. На мен семейство Костови не са ми от най-любимите, но Елена Костова е подсъдима за някакви си 7 000 лв. укрити данъци, което е смешно. А връзката между т. нар. български нов бизнес и политическите управляващи с 4 февруари за мен е безспорна... финансово.