"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 416 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 7/02/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

АТАКА иска референдум за АЕЦ “Козлодуи”


Парламентарната група на АТАКА днес започва подписка сред депутатите за иницииране на референдум по въпроса за отварянето на 3 и 4 реактори на АЕЦ "Козлодуй". Според Закона за допитване до народа са нужни подписите на една четвърт от народните представители, за да се внесе предложение до Народното събрание за референдум и това предложение да бъде гласувано в залата. "Това прави 60 депутати, нека сега да видим кои ще са против тази инициатива" - каза пред в. "Атака" лидерът на групата Волен Сидеров. "Ще имаме грижа обществеността да разбере кой се подписва и кой не, както и да огласим след това кой как е гласувал", допълва Сидеров. "Днес много хора се обявяват за спасители на реакторите със задна дата, но по действията на народните представители ще видим истинското им отношение към темата", обобщава лидерът на националистите.
АТАКА внася и няколко въпроса към минстрите. Станишев ще отговаря на Волен Сидеров за изказването на вицепремиера Емел Етем, че България ще подкрепя Турция за ЕС. Кога правителството е взело такова решение и ако не е, какви ще бъдат санкциите за Етем, пита Сидеров.У нас
· АТАКА-Сливен пита за съмнителен заем на Лечков
· Полицията разпитва Антоан Николов за “Топлофикация”
· Правителството е завишило двойно цената за строителството на автомагистрала "Люлин"...

По света
· ЕС против удар срещу Иран
· Секретен план на Брюксел за борба с исляма

Коментари
· Чрез Закона за проституцията управляващите легализират и политическия разврат

Икономика
Десислав Чуколов, депутат от ПГ АТАКА: Подготвяме общински листи с уважавани и неопетнени кандидати

- Г-н Чуколов, за какво се събирахте с областните координатори на партията в неделя?
- Събрахме се с колегите от цялата страна, за да обобщим и анализираме резултатите от президентските избори през изминалата година, да обсъдим конкретните ситуации и обстановки във всяка отделна област. Това е един много полезен разговор с оглед и на предстоящите ни задачи през тази година. В партията цари една приятелска и добронамерена обстановка, напук на нелепите писания в разни жълти вестници, които имат претенции да са сериозни. Бяха отчетени резултатите, че са изградени партийни структури в 170 български общини. Предстои изграждането на още стотина. Говорихме много за съпътстващите проблеми в тази насока,  идващи предимно от местните БСП - дерибеи и самозабравилите се депесарски велможи. Показателен е случаят в Търговишка област, където нашите активисти са притискани по абсолютно всички възможни начини - репресии, заплахи, уволнения и т.н. Като цяло обаче структурирането и изграждането на силни и работещи организации приключва.
На тази среща бяха изложени и вижданията на нашите активисти за подхода, който трябва да изберем за предстоящите избори за Европарламента и за местния вот. Срещата с колегите от страната беше много навременна и много полезна.