"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 417 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 8/02/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Координаторката на АТАКА-Варна смляна от бой пред общински пазачи


Общинската координаторка на АТАКА във Варна Цвета Георгиева вчера беше нападната и смляна от бой пред очите на охранители, съобщиха свидетели на вандалското нападение.
Георгиева е пребита в Морската градина, където заедно с мъжа си разхождали кучето си. Домашният любимец се откъснал за секунди от каишката си. Докато Георгиева се опитвала да го завърже як мъж връхлетял върху нея, повалил я на земята и започнал яростно да я рита по главата и тялото. Тя е с разкъсана уста, има множество синини и отоци по шията, главата и тялото. Нападението е станало пред очите на частните охранители от "Дага полис", които уж  пазят парка. Във Варна открито се говори, че тази фирма е протежирана от председателя на ДПС Янко Станев. "Мисля, че това нападение над мен не беше случайно, а скроено от хора на ДПС", заяви пострадалата. Вместо да задържат побойника, извиканите полицаи глобили Георгиева заради изпуснатото куче и защото не носела личната си карта. АТАКА ще зададе въпрос към вътрешния министър Румен Петков и ще поиска идвършителят на престъплението да бъде задържан.  
 У нас
· Либийски вестници обвиниха и българските спецслужби за СПИН-епидемията
· Гориво за 3 млн. лв. откраднали търговци и служители от „Лукойл“

По света
· Великобритания в паника след трето писмо-бомба
· Франция поиска изтегляне на американците от Ирак

Коментари
· Волен Сидеров: Няма евроатлантически ценности, има православни

Икономика
· 20 стотинки глоба за надписана сметка за парно
Атанас Семов, директор на Института по европейско право: Пускането на АЕЦ е въпрос на национално достойнство и общ интерес

 

- Г-н Семов, кой според вас е виновен за затварянето на 3 и 4 блок на АЕЦ "Козлодуй"?
- Въпросът за вината е обсъждан много пъти, но като юрист зная, че докато няма влязла в сила съдебна присъда, няма виновни. Колкото до политическата вина, тя очевидно тежи върху поне две предишни правителства. Надявам се усилията на сегашното да го оставят извън този списък. По-съществен е въпросът научихме ли се да не преизбираме виновни политици, а на избраните да не позволяваме да вършат престъпления срещу националния интерес. Предстоящите избори за евродепутати са чудесна възможност да дадем положителен отговор на този въпрос. Нямаме право да изпращаме в най-елитния международен форум хора с уморена политическа биография или хора изобщо без биография.