"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 419 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 10/02/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Румен Петков намери жертва, за да оцелее


Вътрешният министър Румен Петков вчера спаси поста си, като обяви, че има задържан за убийството на таксиметровия шофьор Емил Емилов.
Таксиджията бе зверски заклан през нощта в петък в жк "Люлин" в София. Хиляди водачи на таксита от столицата и страната блокираха парламента и центъра на София заради клането. Множеството поиска оставката на вътрешния министър. Беше ясно, че Петков ще намери дежурния наркоман, когото да обвини в убийството, коментираха колеги на заклания. Това е единственият начин той да оцелее на поста си, анализираха протестиращите. Очаквахме да изкарат колегата сводник или наркопласьор, казаха те.
27-годишният наркоман Георги Пейков е убиецът на 51-годишния таксиметров шофьор, потвърдиха от МВР снощи. След негови самопризнания е намерено и оръжието. Версията е странна, защото Емилов не е обран, а наркоманите убиват с цел грабеж.
Министър Петков е длъжен да подаде оставка, поради очевидно несправяне с криминалната обстановка в страната и неразкритите убийства, заяви Волен Сидеров пред протестиращите и в пленарната зала. Стана ясно, че по времето на убийството Петков се напивал на рождения ден на Христо Стоичков.

 У нас
· Студенти и АТАКА пак протестираха за медиците ни в Либия

По света
· Москва готова с интелектуален отговор на военните US-заплахи
· Русия: Независимо Косово е като кутията на Пандора
· Българи отиват пушечно месо за талибаните в Южен Афганистан

Коментари
· Румен Петков е несъстоятелен, да подаде оставка!

Икономика
Стефан Богданов, пенсионер от гр. Куклен: Искаме си изработените пари, не подаяния

- Г-н Богданов, на 4 февруари повече от 200 възрастни граждани на Куклен се събрахте и отхвърлихте идеята на БСП пенсиите да се актуализират с 10% от 1 юли. Не ви ли трябват тези пари?
- Първо, искам да кажа, че това не е спонтанно решение. Общоградското събрание прие протестна декларация, която ще изпратим по президента, председателя на парламента, до премиера и до социалния министър. Ние си искаме човешкия живот, не подаяния. Ние настояваме за незабавно актуализиране на всички пенсии, получавани след 2000 -та година. По време на Иванкостовото управление те бяха грубо деноминирани. Аз например се пенсионирах с 315 лв., през 1991г. парите ми паднаха на 64 лв., с преизчисления и с допълнителен трудов стаж стигнах до 180 лв. Мотивите на Иван Костов по онова време бяха, че е наследил празна хазна. Защо не потърси сметка от онези, които я бяха изпразнили, а посегна на пенсиите. От тогава до сега хазната не само че се напълни, а дори отчита бюджетен излишък. Но въпреки благоприятната тенденция парите на възрастните не се възстановяват - поне до равнището на ограбването ни. А цените растат. Един наш съгражданин доказа, че с 240 лв. пенсия не може да покрие режийните си разходи. Тогава какво да каже жена ми, която взима 85 лв.?