"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 421 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 13/02/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Р. Петков излъга отново, убиецът се предал сам


Мнистър Румен Петков нагло излъга цяла България, че неговите хора били арестували Георги Пейков за убийството на шофьора Емил Емилов. Младежът сам се е предал на сутринта след убийството, заяви вчера неговият адвокат Станиш Златков. Това е в пълно противоречие с изявлението на Петков по повод убийството. По думите на адвокат Златков, извършителят не бил наркоман, както съобщи МВР. Съдът реши младежът да остане в ареста.
Вчера Румен Петков се похвали пред бТВ, че още към 15 часа знаел кой е убиецът, но не информирал нито депутатите, нито протестиращите шофьори. Той призна, че постъпил така, да види докъде ще ескалира наглостта на "мършите", позволили си да подкрепят спонтанния протест. Министърът обаче не уточни кои точно са т. нар. от него "мърши".
Протестът пред парламента бил незаконен, категоричен бе Румен Петков.  У нас
· Протеже на ДПС в Кърджали слага ръка върху имот на изселници
· Янислава Емилова: МВР си изми ръцете с визитна картичка

По света
· Над 59 убити и 150 ранени при три експлозии в Багдад

Коментари
· Турция губи влияние в Близкия изток
· Парламентът гласува Закон за избор на анадолски депутати

Икономика
· София с най-високи цени, най-евтино е в Плевен
· Р. Овч. вдига тайно с 22% цената на парното
Валентин Николов, общински координатор на АТАКА в Добрич: Ще заведем дело за цената на водата в Добрич
Когато започнахме да изразяваме недоволството си чрез подписка, ни подкрепиха само хората от областта. Нито една партия не заста

- Г-н Николов, докъде стигна битката на АТАКА в Добрич по повод цената на водата?
- Искам да припомня, че през август миналата година, партия АТАКА в Добрич събра 7200 подписа само за 10 дни срещу увеличението на водата в област Добрич. Тогава разполагахме с информация, че предложението от "В и К " в Добрич е цената за кубик вода да бъде 2,35 лв. Разбира се ние дадохме подписката на централното ръководство на АТАКА, което реагира своевременно чрез съответните институции, които отговарят за формирането на цените - в случая ДКЕВР. Но управляващите не взеха никакви мерки и в крайна сметка преди няколко дни разбрахме, че предложението за поскъпване на водата е внесено официално в ДКВР и че очакват да се вземе решение на 26 т.м. Аз като общински съветник поставих въпроса на председателския съвет на Общинския съвет в Добрич. По мое предложение се взе решение на 20 т.м. на сесията на ОбС да се излезе с декларация, в която ще се изрази недоволството на нашите съграждани и на съветниците във връзка с очакваното повишение на водата. След това имах възможността пред почти всички местни и национални медии да обясня проблема с една от най-скъпите води, които се очаква да плаща област Добрич.