"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 425 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 17/02/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Станишев плаши с предсрочни избори


С безпрецедентно рязък тон премиерът и лидер на БСП Сергей Станишев заплаши вчера с предсрочни парламентарни избори. Причината е раздорът в тройната коалиция, след като НС забрани на турските изселници да гласуват за евродепутати.
"Мога да кажа, че БСП не се страхува от предсрочни избори и те биха могли да се съчетаят с европейските през пролетта", отсече Станишев в кулоарите на парламента. Една коалиция се гради на доверие, коректност и лоялност и ако няма доверие, няма смисъл от съществуване на управляващата коалиция, категоричен бе министър-председателят. Той допълни, че вижда ново мнозинство в парламента, което се формира от ОДС, ДСБ, АТАКА, НДСВ и БНС. ДПС не участва в работата на парламента по закона за евродепутатите, подчерта той. Премиерът изрази притеснение, че евровотът воже да бъде затруднен и затова носи отговорност "новото мнозинство, което управлява в момента парламента". Симеон Сакскобургготски каза, че няма нищо лошо в забраната да гласуват изселници.У нас
· Станишев плаши с предсрочни избори
· АТАКА предлага вот на недоверие заради пенсионерите
· Двама чиновници на Кабил замесени в аферата със САПАРД

По света
· Румъния става енергиен производител №1 на Балканите
· Путин смени президента на Чечения

Коментари
· Европейци ли? Моля, не ни обиждайте!

Икономика
Д-р Илиян Илиев, депутат от ПГ АТАКА: Трябва да падне монополът и на лекарския съюз

- Д-р Илиев, подкрепя ли АТАКА протеста на медиците: на лекарите, сестрите и лаборантите, на стоматолозите?
- Искам да подчертая личното си мнение, както и становището на партия АТАКА в подкрепа на справедливите искания на медицинските работници. Напрежението в системата вече е стигнало критичната си точка и неизбежно намира израз в спонтанни протести в цялата страна. Мисля, че това е реакция на абсолютната инертност и незаинтересованост на политическата класа в последните 17 години към проблемите в здравеопазването. Недоволството и в съсловието, и сред пациентите показва, че реформата е поела в грешна посока. Че тя не отговаря на интересите нито на едните, нито на другите. Затова е необходимо спешно да се направи анализ и преоценка на състоянието на системата и да се изведат приоритетите й.