"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 428 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 21/02/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

ДПС се сниши заради далаверите си


ДПС е против смяната на премиера Сергей Станишев, обяви вчера зам.-председателят на турската партия Лютви Местан след продължило близо четири часа заседание на Централното оперативно бюро и парламентарната група на партията. Според позицията на ДПС 40-то Народно събрание може да завърши успешно мандата си само при управлението на тройната коалиция. "Никоя партия от коалицията не може да е заложник и да е под натиска от опасността от напускане на единия партньор", заяви Местан, имайки предвид НДСВ.
Като мандатоносител ДПС няма да бъде причина за дестабилизация на коалицията и за криза във властта. Това обаче не означава, че ДПС ще преглътне горчивия хап във връзка с приетия текст от Закона за избор на евродепутати, подчерта Местан. ДПС ще сезира Конституционния съд по този казус. Парламентарната група на ДПС няма да бави изборите за евродепутати и ще иска те да са през май. Няма да настояваме изрично пред президента Георги Първанов за налагане на вето върху Закона за избор на евродепутати, заяви Филиз Хюсменова.

 У нас
· Разбиха два сайта за радикален ислям
· Съдът отряза окончателно регистрацията на ОМО „Илинден“

По света
· Американците набелязали целите си в Иран
· Терористите от АОК поеха отговорност за взрив в Косово

Коментари
· Европейските ценности - много патос и малко морал

Икономика
· Плашат с убийство човек на АТАКА, за да скрият далавери на ДПС
· По-скъпо парно за хората без радиатори
Зам.-председателят на ПП АТАКА Антон Сираков: Властта удря АТАКА, защото идват избори
Разгласяването на следствени материали от следователя Емил Иванов е престъпление, за което се предвижда сериозна наказателна отг

- Г-н Сираков, в какво точно е обвинен Волен Сидеров, който всъщност е потърпевш от инцидента на магистрала "Тракия"?
- Формалното обвинение е за подбуждане към лъжесвидетелство (че е уговарял Павел Чернев да лъжесвидетелства) и за лично укривателство (че е помагал на Любомир Бакърджиев - шофиралият "Ситроен"-а по времето на инцидента -  да се укрие). Естествено, и двете обвинения са скалъпени - това е пределно ясно на всички мислещи със собствените си глави.
- В каква фаза е делото в момента? Какво е направено и какво предстои?
- Вчера Волен Сидеров бе привлечен като обвиняем. Оттук нататък възниква неговото право да представя и ангажира доказателства, да обсъжда вече събрани такива, да иска извършването на определени следствени действия, да обжалва други следствени действия и т.н. Всичко това до днес му е било забранено. Което е и една от основните причини за толкова закъснялото привличане.