"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 429 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 22/02/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Кабил си плаща 700 лв. за два часа работа


По 700 лева си прибирал земеделският министър Нихат Кабил за два часа заседание на Управителния съвет на Държавен фонд "Земеделие". Същите суми са получавали и тримата му заместници - Светла Бъчварова, Димитър Пейчев и Бюрхан Абазов. Пак по толкова са взимали и шефът на ДФ "Земеделие" Асен Друмев, и началникът на кабинета на Нихат Кабил - Метин Шабан. Общо 11-те члена на УС на фонд "Земеделие" са се срещнали 20 пъти през 2006 г. Само от тези събирания на управителния съвет Нихат Кабил и свитата му са гушнали по 14 000 лева за година, показват простите сметки. Разбира се, тези средства са извън основните заплати, които министърът и заместниците му получават. Така излиза, че Нихат Кабил и свитата му си раздавали по 350 лева на час от парите на данъкоплатците. Съвкупно за миналата година целият УС на ДФ "Земедлие" е коствал на хазната 154 000 лева. След като си раздаде добри хонорари, сега земеделското министерство се готви да си купи и 150 джипа. Луксозните возила трябва да се получат до края на месец май.


У нас
· Тръгна делото срещу Беев за побой над „гяури“
· Препитаха първите 9 кандидати за комисията по досиетата

По света
· Москва: Американският щит не може да спре ракетите на Иран и Корея
· Великобритания и Дания се изтеглят от Ирак

Коментари
· Доган се скри зад верни мекерета
· Нямало пари за избори? А за лимузини има

Икономика
Емил Василев, адвокат: Политиката не се прави чрез съдебни новини

- Г-н Василев, колко дела сте завели  срещу медии?
- Делата, които заведох срещу представители на медиите от името на моя подзащитен Волен Сидеров, вече станаха доста. Последните три от тях бяха депозирани на 19 февруари т.г. в Софийския районен съд. Преди това има образувани още няколко дела паралелно в Софийския и в Пловдивския районен съд.
Става въпрос за публикации в пресата и излъчени в ефир телевизионни предавания, в които авторите са си позволили да уронват честта и достойнството на г-н Сидеров чрез обиди, клевети, лъжи, дезинформация. Също чрез използване на омерзителен тон в стил, характерен за жълта преса