"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 430 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 23/02/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

САЩ разполагат противоракетни системи в България?


Висш US-военен сондира у нас мнението за разполагането на американски ракети и радари от системата за противоракетна отбрана(ПРО), по-известна като звездни войни. Ръководителят на Съвместното командване на силите на НАТО в Неапол адмирал Хари Улрих III обяви, че амбицията на САЩ е да осигурят повече защита за своите съюзници. Вашингтон вече получи разрешение да разположи системата в Чехия и Полша. Москва незабавно отговори, че ще насочи ядрените си ракети към тези две държави.
Гостуващият у нас адмирал бе категоричен, че относно България въпросът е политически и по него отношение може да вземе посланикът на САЩ у нас.
На брифинга след срещите адмиралът бе придружен и от посланик Байърли, който обаче се въздържа от коментар за ПРО системите. По-късно вчера адмирал Улрих III се срещна с президента Първанов, с вицепремира и външен министър Ивайло Калфин, а днес ще посети бази на ВМС.
Визитата на адмирала и вниманието, което му се оказва на най-високо ниво дават основания, да се предположи, че Улрих III ще разузнае мнението на властта по възможността и България да се превърне в мишена за Русия.
Хари Улрих III от вчера е на посещение в България, като разговаря последователно с министъра на отбраната Веселин Близнаков и шефа на Генщаба ни ген. Златан Стойков.У нас
· Опозицията: Оставка на кабинета заради здравеопазването
· Марковски поиска отвод на предубедената прокурорка Иванка Трифонова

По света
· Косовски сепаратисти настъпват в Македония
· Днес става ясно кой ще е новият италиански премиер

Коментари
· Защо в Брюксел можеш да хвърляш яйца по парламента, а в София не?
· Западът може да съжалява за грубото си отношение към Русия

Икономика
· Социалната комисия уреди с по 750 лв. надзорните в НОИ
· Нови опасни фъстъци откриха във Варна
Камелия Колева, общински координатор на АТАКА в Кърджали: Ако изселниците не гласуват, Кърджали ще има кмет българин

- Г-жо Колчева, как хората в Кърджали приеха гласуването в парламента, с което депутатите наложиха вето на масовото гласуване на турски изселници у нас?
- В Кърджали настроенията са различни, в зависимост от това, дали става дума за български граждани от български произход или от турския етнос. Българите приемат гласуването на чл. 3 от закона в този му вид с голямо задоволство, защото всички останали избирателни закони досега дискриминираха вота на кърджалийци.