"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 432 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 26/02/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Тръгват 4 дела срещу ВАЦ


Четири дела срещу главните редактори на германските вестници "168 часа" и "24 часа" завеждат националистите за поръчковата помия, която се лее от страниците на вестниците върху партия АТАКА. Под ударите на закона ще попадне и активистът на ГЕРБ Сезгин Мюмюн за разпространяване на клеветническа информация и уронване престижа на партия АТАКА. Мюмюн е издирван за измама от варненската прокуратура, съобщи за в. "Атака" бившият му партиен шеф Осман Октай, на когото той е бил шофьор, а по-късно станал и зам.председател на движение "Демократично крило". Октай представи своя бивш довереник като ненадежден източник, който завлича хората с пари. "Партията на Бойко Борисов ще бере големи ядове със Сезгин Мюмюн", заяви Осман Октай.
Партия АТАКА ще настоява за ясно опровержение от страна на ДПС на очевидния фалшификат, който се тиражира от медиите. В него се твърди, че Ахмед Доган лично е определил кои хора от централния комитет на ДПС да дадат пари на АТАКА. Цитирани са имената на Камен Костадинов, Росен Владимиров и Ахмед Емин, който е началник на кабинета на Доган. У нас
· Иван Може отвлечен, след като разказа за полицейски произвол
· Българките ще бъдат признати за виновни и по новото дело
· Хелзинкският комитет: „Документът“ на Мюмюн е откровен фалшификат

По света
· Висши US-военни плашат с оставка при удар по Иран
· Камикадзе уби десетки пред университета в Багдад

Коментари
· София изневери на ЕС и облече мундира на Буш

Икономика
Жан-Мари льо Пен, кандидат за президент на Франция от Националния фронт: Религията ни дава смелост и мъдрост
Мюсюлманките имат право да носят своите забрадки, но не и в училищата

- Какво място би трябвало да заема религията в съвременния социален живот?
- Религията изпълнява една задължителна, незаменима роля, тя внася чувството за принадлежност, което пък допринася за стабилността в обществото.
- Защо според вас религиозността е обществено определящ фактор?
- Религията ни дава смелостта и мъдростта да следваме моралните принципи. Тя дава тази сила посредством чувството, че има нещо, което е отвъд, както и основанието за спазването на правилата, Десетте Божи заповеди например. Това някогашно традиционно духовно възпитание, съществувало дори в най-нисшите обществени среди, днес е занемарено.