"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 433 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 27/02/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

4 РПУ-та разследват Мюмюн за измами


Четири дознания за измами се водят срещу Сезгин Мюмюнов, лидер на Сдружение Национален защитен център "Справедливост", съобщи за "Атака" източник близък до прокурорските среди. Турчинът все още не е сменил името си. Въпреки че, в медиите се представя като Мюмюн, всъщност в личната си карта той се води Сезгин Мюмюнов Мюстеджебов.
Две от дознанията са заведени в Софийски районен съд. Те са по член 209 за финансови измами и се намират във 2-ро и 3-то РПУ в столицата. Според жалбите Мюмюнов е обещавал на български фирми да ги уреди да спечелят търгове и да вземат пари от Социалния инвестиционнен фонд. В замяна на това, те са му давали солиден  процент от средствата. След приключване на търга се оказало, че фирмите изобщо няма да участват, но Мюмюнов вече си бил прибрал парите. Дознания за измами срещу турчина се водят още в Каолиново и Разград.
Оказа се, че Сезгин Мюмюнов всъщност няма нищо общо с възродителния процес. Турчинът е арестуван в същия период и съден, но за шпионаж, показва обвинителният акт срещу него.  Като войник Мюмюнов е изнасял военна информация за турските разузнавателни служби. Според източника на "Атака" Сезгин Мюмюнов няма постоянен адрес в София, където живее в момента. Странно как тогава е получил в пощата си въпросната докладна, според която ДПС давало пари на АТАКА?


У нас
· Депесарски шут за Станишев готвел Доган за вота
· Павел Шопов: Лъжците от ВАЦ вземат по 10 000 евро

По света
· Льо Пен обеща на французите да ги освободи от Брюксел
· НАТО иска небето на Турция за удар по Иран

Коментари
· Негово величество читателят гостува на своите манипулатори

Икономика
· Спонсорът на Гоце бил “мозъкът” за източването на САПАРД
Павел Шопов, зам.-председател на Парламентарната група на АТАКА: Искаме обществена нетърпимост за медиите, които сеят лъжи
Социологическите проучвания отново се крият, а те показват, че вече сме втори по рейтинг

- Г-н Шопов, в публикация на в. "168 часа" лидерът на неправителствена организация Сезгин Мюмюн твърди, че притежава копие на вътрешнопартиен за движението (ДПС) документ, в който Ахмед Доган се уведомява, че 1,6 милиона са дадени на Волен Сидеров. Копие от документа обаче няма. Никъде в текста не се говори подробно и не се цитира този документ, само се преразказва. Показаха ли ви документ в "168 часа"?
- Това беше едно от нещата, за които отидохме в "168 часа" - третото нещо, което поискахме. Първото беше извинение. Другото опровержение, което в писмен вид носехме. А третото ни искане беше да ни се покаже документът. Пред камерата на телевизия СКАТ беше заявено, че документ няма. Всичко това, ако говорим по същество разбира се, е една опашата, велика лъжа и ако не беше тъжно, щеше да бъде много смешно.