"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 435 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 1/03/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Вотът в парламента: С болницата си Гайдарски окрал държавата и Видин


Министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски "краде от държавата и общината", заяви депутатът Нено Димов вчера, като визира частната болница на професора във Видин.
През 1999 г. общината закрива и продава на Гайдарски, който е съсобственик във фирма "Роси" ООД, детска ясла в центъра на Видин с площ от 942 кв. м. и 2664 кв. м. земя за сумата от 98 000 лв. Димов попита как такъв атрактивен имот се купува за такава сума, която при това все още не е изплатена, тъй като остават за внасяне 29 600 лв.
Заради това, че не се е разплатил на общината, Гайдарски бил осъден от Видинския съд да плати с лихвите 61 476 лв., които "той продължава да не плаща, защото е министър", обяви Димов по време на вота на недоверие към кабинета.
За построяването на болницата проф. Гайдарски е теглил от банка 700 000 лв. заем, който впоследствие е изкупен от друга банка. Димов обясни, че "като член на УС на "Портимпекс НВ" министърът е в "черния списък" на некоректните данъкоплатци на данъчната служба". По негова информация Гайдарски дължал 92 174 лв. на данъчните.У нас
· Мюмюн измамил с документ, прокуратурата не го преследва
· АТАКА: Без цензура, а с правила за вестниците

По света
· Шефът на американското разузнаване не знае кога са изборите в Русия
· Черен вторник на световния капиталов пазар

Коментари
· Ако почакаме още 10 години, ще ни излезе ли безплатна магистралата?
· Атентатът срещу Чейни е шамар за НАТО и САЩ

Икономика
Иван Татарчев, бивш главен прокурор на Република България: Велчев наруши основен принцип в правото, това е срамно!

- Г-н Татарчев, преди няколко дни в ефира на Нова телевизия Борис Велчев заяви следното: "Волен Сидеров трябва да докаже своята невинност в съда". Как ще коментирате тези думи на главния прокурор на България?
- Като бивш главен прокурор на негово място бих се срамувал от тези думи. В никоя цивилизована страна, каквато е България надявам се, не съществува правило този, който е предмет на едно разследване да доказва вината си. Тя се доказва от прокуратурата и следствието и ако лицето, което е било предмет на тези действия се окаже виновно, се предава в съда, където съдиите решават. Това е един основен принцип в наказателното право.