"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 436 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 2/03/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Румен Петков опита да спре протест на АТАКА срещу ВАЦ


"Министърът на вътрешните работи Румен Петков се е опитал да се намеси и да забрани протеста на АТАКА. Вероятно поради приятелските му отношения с медийната група ВАЦ". Това заяви вчера лидерът на АТАКА Волен Сидеров по време на протеста на партията пред Полиграфическия комбинат в столицата, където са редакциите на "24 часа" и "168 часа".
"Румен Петков обаче не може да забрани конституционното право на гражданите да протестират", добави Сидеров. Той допълни, че с този мирен протест АТАКА иска да изрази възмущението си от медийните манипулации и лъжи.


У нас
· Пенсионерите обявиха гражданско неподчинение
· Хората на Р. Петков изпуснаха бандити, задигнали два чувала с пари
· Лъсна поредната медийна лъжа - обвиниха Тренчев, че е нахлул в "Ню имидж"

По света
· Европарламентът започва дебат за ядрената енергетика
· Брутално убийство на сръбска монахиня от Косово

Коментари
· „Добрите намерения“ на Гайдарски водят здравеопазването към ада

Икономика
· Турска фирма взима БТК
· Топлофикация фалира, Р. Овч. я продава без пари
Георги Георгиев, депутат от ПГ АТАКА: Ако отрежем ДПС от властта, ще влязат пари в болниците
Закрихме фармацевтичните си фирми и лекарствата поскъпнаха тройно

- Г-н Георгиев, медиците обявиха национални протестни действия, независимо от това как ще бъде гласуван вотът на недоверие на правителството. Може ли сривът в държавата да започне от срив в здравеопазването?
- Възможно е. Ескалацията на протестите го доказва. Сривът в държавата не е нещо, което се отстранява с гласуване в парламента. Той може да започне точно заради изключителната криза в здравеопазването. Когато народът не е здрав, цялата държава не е здрава. Хората трябва да бъдат лекувани, за да бъдат в състояние да работят, да могат да отговорят на динамиката на съвременните изисквания. Един болен не може да свърши това. При тази криза на здравната система българският народ се превръща в народ от инвалиди, от болни и бедни хора, хора които не могат да заплатят собственото си лечение. Това им пречи да заемат достойно място в обществото, за да могат да помогнат на страната си най-после да се отлепи от дъното и да тръгне напред.