"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 44 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 2/12/2005
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Циганите да научат български


"Циганите трябва да имат желанието и волята да научат и да започнат да използват български език, а също така и да планират семейния си живот по-сериозно, за да могат действително да се интегрират в българското общество. Това е двустранен процес." Това каза Джефри ван Орден на срещата на Съвместния парламентарен комитет България-ЕС, която се проведе в понеделник в Брюксел.

Чети, Коритаров, за да си свободен!


"Една странна статия", дълбокомислено заключи по Нова телевизия Георги Коритаров, разлиствайки в. "Атака" от 30 ноември т.г. С този лаконичен коментар, достоен за Игнаций Лойола, той представи поредицата "Тайната война срещу Кадафи", в която се описват дългогодишните опити на ЦРУ и Мосад да компрометират и унищожат държавния глава на либийската Джамахирия.У нас
· Кабинетът ще определя цените на цигарите четири пъти в годината
· Президентът отказа помощ на учителите

По света
· Ван Орден: циганите трябва да научат и да използват български език
· ЕС пита Вашингтон за затворите на ЦРУ

Коментари
· Чети, Коритаров, за да си свободен!

Икономика
· МВР и финансите се сблъскаха за митниците
Извънредният конгрес е безсмислен
Анастасия Мозер, гл. секретар на БЗНС-Народен съюз

- Г-жо Мозер, през 1996 г. също имаше извънреден конгрес на БЗНС, иницииран от господата Петко Илиев и Георги Пинчев. Те ви свалиха, после вие направихте БЗНС-Народен съюз. Сега инициатори на извънредния конгрес утре са господата Китов, Чукарски и Йончев. Може ли да направите паралел с 1996-та?
- Не мисля, че има някакъв по-особен паралел. Знаете, че онова беше инспирирано от СДС. Г-н Костов се надяваше да ни унищожи тогава, като присъедини към себе си Петко и Пинчев. Наскоро му споменах за това на г-н Костов, той ме изгледа така, все едно че не си спомня. Но аз помня, това ни причини много неприятности. Но организацията, която оцеля, бяхме ние, в БЗНС-Народен съюз. Организацията се мобилизира и оттогава винаги сме в парламента. Г-н Стефан Савов, Бог да го прости, бе голям български държавник. Той се солидаризира с нас, продължихме борбата и запазихме коалицията Народен съюз. Тогава не се поставяше въпросът за политиката на БЗНС-Народен съюз и мястото на тази организация в политическото пространство.