"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 441 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 8/03/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

АТАКА поема случая с поруганите от турчин на Трети март момчета


Партия АТАКА ще помогне с всички възможни средства на двете български момчета Живко Янев (18) и Симеон Славов, с които турци блудстваха навръх националния празник Трети март във варненското село Генерал Киселово. За нечуваната гавра вестник "Атака" писа в броя си вчера. АТАКА ще предложи юридическа помощ за завеждане на дела срещу бабаита Несрин Ахмед, който безчинствал с учениците.
Американската телевизия bTV знаеше за гаврата, дори във вторник бе пратила на мястото свой екип, но в новините на 6 март за зверството не бе споменато. Единствено телевизия СКАТ пусна снощи подробен репортаж за станалото. На Трети март, когато отбелязахме 129 години от Освобождението от турско робство в село Генерал Киселово турчинът Несрин Ахмед (32) преби и насили момчетата в кръчмата си, пред очите на 7-8 мюсюлмани, които изобщо не реагирали. Тричасовата гавра започнала с обвинения за откраднати кабели и продължила с насилствен секс, викове "гяури". Бабаитът "дезинфекцирал" жертвите с белина. Това са множество от престъпления, по които турчинът трябва да получи присъда от 16 години затвор.


У нас
· Нов отвод за машата на Глъвътъ - следователя Иванов
· САЩ откриват тренировъчни центрове в базите си у нас

По света
· 25 години затвор заплашват бившия шеф на кабинета на Чейни
· Гърция става пустиня, невиждана суша в Италия

Коментари
· Гоце изигра очаквания от всички турски гамбит

Икономика
· Над 200 000 стари коли заливат пазара
· АТАКА: Сделката за „Тракия“ да бъде развалена
Марин Марковски, адвокат: Няма доказателства срещу Капка и Волен Сидерови
Очертава се една опасна, грозна и нечиста практика - наказателни производства да служат за разправа с политически противници

-Адвокат Марковски, трябва ли следовател, а не дознател да разпитва г-жа Сидерова, при положение, че тя не е депутат, а редови гражданин?
- Тъй като обвинението на г-жа Сидерова е във връзка с обвинението на г-н Сидеров, няма пречка следователят, който води разследването на Сидеров, да разпитва и да води процесуално-следствените действия срещу нея. Проблемът тук е друг, че няма доказателства срещу нея, които да са достатъчни, по смисъла на закона, да започне наказателно производство срещу Капка Сидерова. И понеже прочитът на закона се разминава теоретично с процедурата, която започна срещу г-жа Сидерова, аз мога да направя един категоричен и ясен извод, че този процес не е честен процес. Той се води като частен процес, той се води като част от политическата комбинация, което е много опасно за доброто правосъдие.