"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 443 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 10/03/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Р. Овч. дължи 34 000 лв. на Вальо Топлото


16 милиона лева дължат държавните институции и столичната община на "Топлофикация София", заяви вчера Божидар Митев, председател на Независимата синдикална федерация на енергетиците в България. Най-голям е дългът именно на централата на управляващата БСП, чиито енергиен министър Румен Овчаров е собственик на "Топлофикация София". От столетницата са натрупали 34 000 лева задължения за парно. В същото време Овчаров, който е шеф на столичните социалисти нееднократно заявява, че дружеството е пред фалит, заради неплатените сметки на абонатите и съответно борчовете му в размер на 153 млн. лева към "Булгаргаз". Ведомството на Веселин Близнаков е министерството с най-голям дълг към  "Топлофикация София".
МО дължи за парно  цели 157 000 лева. След него се нареждат Министерски съвет - 12 000 лева и Външно министерство - с 10 000 лева. Депутатите също дължат суми на "Топлофикация" и то не само за жилища, но и за магазини, заведения и други притежавани от тях обекти.
  


У нас
· Маджо готов да говори в процеса срещу Маргините
· Джеф Стайн: Няма български политици зад статията за Борисов
· Гонят СДС от Европейската народна партия

По света
· Студенти превърнаха Атина в бойно поле
· Белгийският премиер предложи въвеждането на данък ЕС

Коментари
· Традиционното общество е в процес на разрушаване

Икономика
· Нови доказателства от чужбина срещу спонсора на Гоце
· Лекарите от ТЕЛК на стачка, ако Масларова не се извини
Павел Шопов, зам.-председател на ПГ АТАКА: Спряхме безчинствата с националното знаме и с герба
Правото на чужденци да изкупуват земята ни е голямо национално предателство

- Г-н Шопов, с убедително мнозинство парламентът прие предложенията на АТАКА за промени в Наказателния кодекс за строги санкции срещу посегателствата върху символите на държавността. Това е първият приет законопроект на АТАКА. Как си обяснявате факта?
- Обяснявам го със зачестилите напоследък посегателства срещу символите на държавността ни: химн, знаме и герб. Гаврите и опетняването стават все по-безочливи. Тази наглост може би засрами колегите от другите парламентарни групи и те решиха веднъж поне да гласуват в името на тези, които са ги избрали. Въпреки многото и драстични случаи на неуважение, единствено АТАКА предложи решение на проблема. Ние се преборихме да бъде коригиран досегашният чл. 108, ал. 2 от Наказателния кодекс. Досега предвижданите наказания бяха символични : 300 лв. глоба или 1 година лишаване от свобода.Тази слаба наказуемост не водеше до генерални превенции, нямаше никакъв възпиращ ефект върху евентуалните извършители. С промените глобите стигат до 5 000 лв. и затвор до 3 години, достатъчно сериозни наказания.