"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 444 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 12/03/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Борисов призна за съдружие с мутри


Столичният кмет Бойко Борисов призна вчера, че бил съдружник с босове от престъпния свят като Румен Николов Пашата и Алексей Петров.
С Румен Николов-Пашата и Алексей Петров имахме съдружие единствено по линия на каратето. Николов беше президент на федерацията, Алексей Петров беше старши треньор, а аз бях председател на треньорския съвет. Направихме фирми, които да издържат федерацията, уточни Борисов. Според него фирмите не са работили една секунда, няма осчетоводена една стотинка или каквато и да е дейност или договор, каза кметът пред "Дарик радио" по повод статията на жирналиста Джеф Стайн.
Борисов пропусна да съобщи, че заедно с Пашата е бил в Съвета на директорите на "Интербулпред" АД с уставен капитал един милион лева. Двамата са съдружници ръководят "Тео интернационал" АД - Бургас. Предмет на дейност на тази фирма е бил производство на фалшиви цигари във фабрика в Крайморие.  Борисов е съдружник в "Джи енд би травел къмпани", свързана със СИК.
От доклада става ясно, че лидерът на ГЕРБ искал да неутрализира престъпните си съперници. Румен Овчаров пък призова Борисов да сърба, каквото е надробил. Кметът се оплака, че след публикацията станал мишена за Ал Каида.

 У нас
· Хероин за 30 милиона спипаха в турски ТИР
· Сестрите ни в Либия са с влошено здраве, отлагат делото за клевета за 25 март
· Докладът: Лидерът на ГЕРБ си гони съперницит е от мафията

По света
· Буш се страхува дори от името на Чавес
· Иранският президент отива в САЩ да защитава ядрената си програма

Коментари
· Солидарността на Първанов с Б.Б. разкри заговор на елита

Икономика
· Лекари дават Гайдарски на прокурор, закривал им съюза
· Всички храни скочиха за седмица
Свидетелят на турския атентат при Буново Иван Божков: Паметникът на терористите е гавра с националното ни достойнство
Управляващите се страхуват да поднесат едно цвете в памет на жертвите при Буново. Жалка история...

- Господин Божков, Вие сте свидетел на кървавия атентат, извършен от турски терористи при гара Буново преди 22 години. Разкажете какво се случи.
- Никога няма да забравя нощта на 9 март 85-та година. Ще я помнят и всички, които пътуваха в бързия влак Бургас - София. С мой приятел бяхме в Сливен и се качихме в седмо купе на вагона за майки с деца. Той остана в коридора, а аз бях заспал вътре на седалката. Разбуди ме страшен гръм, паднах на пода, а върху мен се посипаха стъкла и всякакви други предмети.
Не можех да разбера какво става, токът угасна, а моят приятел се мъчеше да излезе от затрупалите го врати, прозорци и части от купетата. Чувах писъци, а когато успях да сляза на перона видях окървавени хора. Едва тогава забелязах, че дрехите ми са разкъсани, а ръцете и лицето - изподрани от счупени стъкла.