"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 447 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 15/03/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

След протеста на АТАКА махат шефа на ВАЦ у нас


До дни Петер Имберг, управителят на германската медийна групировка ВАЦ в България ще бъде отстранен от длъжност, съобщи вчера отлично информиран източник. Повод за уволнението на германеца са протестите на АТАКА заради публикуването на клеветническия материал на Сезгин Мюмюн в "168 часа" и "24 часа". След поместването на клеветите, лидерът на националистите Волен Сидеров заведе дела срещу главния редактор на "168 часа" Николай Пенчев и срещу шефката на "24 часа" Венелина Гочева. Според юристи и медийни експерти двата вестника ще бъдат осъдени за клевета и публикуване на непроверена информация, очерняща АТАКА.  
Собствениците на ВАЦ в Есен преценили, че изданията са подвели аудиторията си. Посещението на националистите в редакциите и протестите им пред сградата на Полиграфическия комбинат повлияли негативно върху имиджа на двете издания. Тогава Петер Имберг демонстративно застана на балкона на сградата, за да се надсмива над протестиращите.  
Друг мотив за уволнението на Имберг бил постоянно спадащият тираж на "Труд" и "24 часа".У нас
· АТАКА с общински съветник във Варна
· Парламентът взе загробващ заем за линейки
· Лекарите дадоха на прокурор здравната каса

По света
· Признават независимостта на Косово до края на май?
· Арестувани по Савойската афера изнудвали Силвио Берлускони

Коментари
· Политическата измама е запазена марка на управляващата върхушка
· Парламентът ни урежда със "златни" линейки втора употреба

Икономика
· "Топлофикация" ни краде, човек на Доган и Р. Овч. плаши да спре топлата вода
· 70 млн. годишно ще ни струва войната срещу талибаните
Живка Костова, общински координатор на АТАКА в Провадия: И турците са потресени от изверга Несрин

- Г-жо Костова, с какво съратниците и активистите на АТАКА помогнаха на семействата на пострадалите момчета от Ахмед Несрин?
- След посещението ни в Генерал Киселово с депутата Борислав Ноев, веднага след извършеното престъпление, установихме, че семействата на двете пострадали момчета живеят под социалния минимум. Затова аз се обърнах с молба към колегите в общинските сборове във Варна, които първи се отзоваха на моя призив за помощ. Във вторник вечерта ми беше връчена сума от 200 лв. от Цвета Георгиева общински координатор на АТАКА във Варна, както и дрехи, които предадох на двете момчета. С готовност за помощ се отзова общинската ни структура в Белослав с общински председател Красимир Иванов, с когото утре ще посетим двете семейства и ще предадем помощите, които те са събрали.
Има и лепта от общинския ни сбор в Провадия. С две думи - всичките ни организации в областта се притекоха на помощ на нуждаещите се семейства. Но не съм сигурна, че трябва дълго да говорим за това, защото сме християни и не е редно да обсъждаме добрините, които вършим.