"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 448 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 16/03/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Турци надупчиха с кирки колата на горски шеф


Колата на главния експерт по охрана в Регионално управление на горите-Бургас Недко Недев вчера сутринта бе прободена със забити в нея кирки. Публична тайна е, че в региона действа много силна турска дървена мафия, която изсича горите основно в Странджа и Айтоския балкан, след което изнася нелегално дървесината за Турция. Оттам бракониерите връщат материала обратно в България във вид на паркет, който продават с огромна надценка, напомниха запознати с далаверите на контрабандистите, които са близки до ДПС. Именно контрабандистите стоят в основата на поредната вандалщина в морския град, категорични бяха източници на "Атака" от Бургас.
Колеги на Недев уточниха, че са получавали анонимни заплаха по телефона, свързани с тяхната дейност на инспектори по опазване на горите в региона.
Потърпевшият работи в системата по опазване на горите вече 23 години, колегите му го определиха като съвестен работник. Пред кореспондент на "Атака" самият Недев сподели, че до момента не е получавал заплахи, но работи по повече от 10 случая на нелегален дърводобив.


 У нас
· Пенсионери плашат с бойкот на изборите за евродепутати
· Евродепутатът Стоянов: Стига диктат на Великите сили на Балканите
· Стачка парализира железниците до дни

По света
· Дясната ръка на Бин Ладен призна, че е организирал 11 септември
· Либия засили пропагандната война по СПИН-делото

Коментари
· „Мюзик айдъл“ показа публично издевателство над млади хора

Икономика
· АТАКА: Спрете далаверата с продажбата на корабите ни
· Докторите в спешна помощ в Благоевград останаха двама
Ген. Атанас Атанасов, депутат от ДСБ, бивш шеф на НСС: Балонът Бойко Борисов вече издиша, скоро ще спихне
Президентът Първанов защити кмета в знак на благодарност за подкрепата, която получи за изборите

- Г-н Атанасов, как ще коментирате статията на американския журналист Джеф Стайн в авторитетното политическо списание "Конгрешънъл коутърли" за Бойко Борисов?
- Тази статия е изготвена на базата на доклад, за който се твърди, че е 200 страници с конкретни данни. Публикацията излезе във време, в което в САЩ има вътрешно-политически проблеми. Демократите имат мнозинство в Сената и Конгреса и атакуват външнополитическата стратегия на Буш. Това е причината тази статия да се появи по това време и по никакъв начин не е свързана с някакви проблеми в България. По-важно е обаче да се каже, че информацията е публикувана в уважавано списание в САЩ, което служи като помагало в работата на сенаторите и конгресмените отвъд океана. Не става въпрос за булевардно издание, в което всеки може да си пише, каквото си иска. Това, че изданието е толкова сериозно, показва също така, че не може да бъде поставяна под съмнение информацията в него. Т.е. тя е проверявана професионално и има висока степен на достоверност.