"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 449 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 17/03/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

"Алфа Рисърч": 60% против кабинета, Борисов спада с 20 пункта


Всеки втори българин е на мнение, че е необходима смяна на министри, 30% се обявяват за предсрочни избори, а едва 14 на сто не виждат необходимост от никакви промени. Това сочат резултатите от национално представително проучване на социологическа агенция "Алфа Рисърч".
Положителните оценки като цяло за дейността на кабинета намаляват с 5 на сто, а също с толкова нарастват отрицателните. Неодобрението за правителството достига 60%, а одобрението пада до 38%. Според изследването кабинетът губи подкрепа и сред доскоро твърдите привърженици на БСП.  Нарастват критиките към Емилия Масларова, Радослав Гайдарски, Румен Овчаров, Емел Етем, Нихат Кабил и Румен Петков. Две трети от хората определят дейността в техните сфери като изцяло неуспешна. Бойко Борисов също бележи спад на рейтинга си с 20 пункта и 36% неодобрение. Като тенденция при Борисов следва да се отбележи постепенното затваряне на ножицата между положителни и отрицателни оценки в отношението към него (през февруари 2006 г. е било 78% положителни и 15 отрицателни, март 2007 г. - 58% към 36%). Партията му ГЕРБ също не е пощадена от общата ерозия на доверието.У нас
· Пиян катастрофира с маршрутка, двама пострадаха
· Студенти против програмата на кабинета за ВУЗ
· АТАКА против министерска синекура за Г. Грънчарова

По света
· Директорът на фондация „Кадафи“ уволнен заради СПИН-делото
· Американски и руски експерти ще преговорят за ПРО

Коментари
· Управленска безпомощност убива българското село

Икономика
· Махнаха шефа на фонд „Земеделие“, прецакал БСП и заплашил свидетели
· САЩ заемат базите си в България през лятото
Тодор Касабов, адвокат: Зверството на Несрин е неприемливо за човешкия ум
Взривяването на пиратка в ануса е отвратително деяние, което може да роди само болен мозък

- Г-н Касабов, кой ви предложи да защитавате пострадалия Желязко и защо вие приехте?
- Предложението дойде от общинската координаторка на АТАКА във Варна Цвета Георгиева. Не познавах до този момент случая в детайли, но бързо се запознах и прецених, че момчето има нужда от юридическа помощ. Занимавам се предимно с наказателно право и това е точно по моята специалност. Самият казус не е кой знае какво професионално предизвикателство за мен, той е пределно изчистен и ясен, според информацията, с която  разполагам. Трагедията, която е преживяло това момче ме мотивира да се заема със случая.