"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 451 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 20/03/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Пашата брани съдружника си Бойко Борисов в съда


Румен Николов-Пашата вчера яростно защити бившия си съдружник - лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Според Пашата честото му появяване в съда не било заради престъпления, а целяло да злепостави кмета на София.
Статията в "Конгрешънъл куотърли" пък била напудрена в България и след това изпратена в САЩ, за да й се придаде по-голяма сериозност, а всъщност била пълна измислица, оправдаваше Борисов  боса на СИК. Нищо от обвиненията не било вярно, освен че Бойко Борисов и Румен Николов имали общи фирми, но по линия на Федерацията по карате. Той обаче забрави да уточни, че заедно с Борисов са били съдружници в "Интербулпред" АД, а в друга фирма - "Тео Интернационал" АД-Бургас, до лятото на 1996 г. столичният кмет е член на Съвета на директорите заедно с Пашата. Същата фирма през 1997 г. е уличена в производство на фалшиви цигари "Марлборо" и "Мелник" във фабриката й в Крайморие. Аферата е разкрита още на 25.03.1995 г., но тогава делото било потулено и фабриката продължила да прави ментета още 2 години.У нас
· Четвърта джамия в Кърджали вместо училище
· Лекари заплашват изобличителя на Пернишки
· Евростат: България с най-висока инфлация в ЕС

По света
· 44% от европейците живеят по-зле в ЕС
· US-издание: Готви се сделка по СПИН-процеса в Либия

Коментари
· Плановете на Кунева водят до по-голяма бюрокрация и скок на цените

Икономика
Д-р Илиян Илиев, депутат от ПГ АТАКА: Гайдарски руши съзнателно Спешна помощ
Без дефибрилатори и кардиографи, без кислород линейките возят като трупни автомобили

- Д-р Илиев, само за месец цели области в страната останаха с по един-два екипа на Спешна помощ, линейките са без животоспасяваща апаратура. Това ли е краят на Бърза помощ?
- Крахът в здравеопазването е във всички звена. Той обаче е особено опасен в Спешна помощ, която от години се срива пред очите на обществото. Превръща се в обикновена транспортна служба и то не достатъчно обезпечена, а това демотивира медиците. Лекари и сестри масово напускат: емигрират, започват работа като джипита или в откритите след 1 февруари спешни отделения в областните болници. Това е много тревожно. МЗ е мащеха за центровете за спешна помощ. Тя е захвърлена в задния двор на здравеопазването, качеството й в последните 2-3 години постоянно пада, пада осигуряването й с материали и консумативи, с линейки и апаратура в тях. И което е особено драматично, кадрите в Спешна помощ стават все по-неподготвени.