"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 454 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 23/03/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

АТАКА: Следствието с предизборна поръчка срещу Сидерови


Следователят Емил Иванов разпространява в медиите невярна, тенденциозна и манипулативна информация, по адрес на лидера на политическа партия АТАКА - Волен Сидеров и неговата съпруга Капка Сидерова. Това съобщиха вчера от партията на националистите по повод поредните изявления на Емил Иванов от Националната следствена служба.
Вчера Иванов обяви пред БНТ, БНР и други медии, че ще поиска Волен Сидеров и съпругата му Капка Сидерова да бъдат доведени принудително в Националното следствие, защото не се явили, за да се запознаят с делото за магистрала "Тракия", преди то да бъде внесено в прокуратурата.
Досъдебното производство не е приключено, така че тези изявления са грубо нарушение на закона, сами по себе си представляват престъпление, за което се предвижда наказателна отговорност (чл.360 НК) и такава трябва да бъде потърсена, посочват от АТАКА.
От партията смятат, че целта на обсъжданите изявления не е съдебна, а политическа, което е лесно обяснимо с предстоящите избори и все по-нарастващата обществена подкрепа за АТАКА. Адвокат Марин Марковски вчера отново заяви, че семейство Сидерови не са били редовно призовани.У нас
· Борисов и БСП продадоха фирмите за чистота в София
· Узакониха далаверите на “Топлофикация”

По света
· Двама ранени при взрив на английска атомна подводница
· Чешкият президент заплаши с бойкот честванията на ЕС

Коментари
· Русия и САЩ са основните елементи на мирния световен ред
· За смяна са депутатите, не начинът на гласуване

Икономика
· Правителството ни водило „двойна игра“ за Бургас-Александруполис
Антон Сираков - заместник-председател на ПП АТАКА: Управляващите мечтаят за избори само с твърд електорат и измами
Прогнозите за ниска активност не се отнасят до гласуващите за АТАКА

- Г-н Сираков, как гледате на прогнозите за изключително ниска избирателна активност на предстоящите избори за евродепутати?
- Тези настойчиво натрапвани прогнози се оповестяват напълно умишлено и целта им е прозрачна: Управляващите разчитат, както на своя  "твърд електорат", така и на манипулациите и фалшификациите, които са доказали, че умеят да правят. А колкото по-висока е избирателната активност, толкова по-малка ще е относителната тежест на твърдия електорат и на фалшификациите. Така че тази митологема за ниската избирателна активност се мъчат да я внушат съзнателно на всички истински българи.