"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 458 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 27/03/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Пробутват хора на ДПС в РИК за сметка на АТАКА


Областни управители толерират хората на ДПС за членове на Районните избирателни комисии (РИК), ощетявайки АТАКА, стана ясно вчера.
В Стара Загора управителката Мария Нейкова е лансирала трима представители на Доган, вместо двама. По Закона за избор на евродепутати националистите трябва да имат двама свои членове в комисията, но им се дава едно място. За това съобщи координаторът на АТАКА в региона Михаил Михайлов. Той обясни, че при квотното разпределение в 17-членната РИК, коефициентът на националистите е 1.52, а на ДПС 2.39. Това означава, че АТАКА и ДПС трябва да имат по двама членове. Възражението на Михайлов обаче не било взето предвид от Нейкова. Решението й ще бъде обжалвано в ЦИК, увери координаторът.
Михаил Михайлов окачестви решението за РИК като политически фарс в услуга на Доган.
Представители на политическите партии във Варна също не стигнаха до споразумение за състава на РИК. За пореден път проведените консултации при областния управител Петър Кандиларов, избран с протекцията на ДПС, не дадоха резултат. Той също не пропусна да пореже националистите в града за сметка на останалите партии.У нас
· Емил Иванов приключи следствието със заплахи към Волен Сидеров
· С нагласен конкурс Гайдарски праща свой в Спешна помощ

По света
· Румъния се изтегля от Ирак до Коледа
· Иран предупреди САЩ да не започват война

Коментари
· Медиите направиха лунно затъмнение в енергетиката
· В "коалицията на желаещите" остана само България

Икономика
Иван Илиев, шофьор на автобуса от трагедията при Бяла: Страхувам се, че ще прехвърлят вината върху мен

- Господин Илиев, какви са очакванията ви от предстоящия процес срещу шофьора на камиона от трагедията край Бяла Синан Алиев?
- Не мога да ви кажа. Не съм аз човекът, който трябва да  разкаже какви са очакванията. На всички е ясно, че има виновна страна, и ако съдът е справедлив, какъвто се надявам да е, би следвало Синан Алиев да понесе отговорността за това, което се случи.